nyårsgrejs

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
well, jag piercade mig i näsan, naveln och tungan. jag töjde min septum och örat. jag blekte och permanentade mitt hår på samma kväll, vilket resulterade i en skallig liten josefine. sedan klippte jag av det mesta av håret och trivdes faktiskt jättebra i kort hår. vi drog till öja också detta året! och så hade jag min första fest. och det var väl det mesta kan jag tro.

Har du några nyårslöften?
inte vad jag minns.. eheh


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej.


Vilka länder besökte du?
Danmark!


Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
alltså, inget. jag är sämst på datum..

Vad var din största framgång 2011?
jag har väl kommit längre med körkortet.. annars har jag nog inte gjort någon framgång.

Största misstaget?
var väl att färga och permanenta. men något gott kom ju ut ur det. jag trivs himla mycket i kort hår!


Bästa köpet?
PACKIE? min lilla groda. kanske. eller datorn jag sitter på. ELLER MIN IPHONE! omg iphonen var nog det bästa.


Vad spenderade du mest pengar på?
piercingar förmodligen. ehehe

Gjorde någonting dig riktigt glad?
min iphone och mina grodor tror jag. när dexter kväkte för första gången blev jag glad! och mina vänner gjorde/gör mig riktigt glad såklart.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
några godingar med Melissa Horn såklart. Coldplay - Every teardrop is a waterfall. så himla sommar.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
mycket gladare.


Vad önskar du att du gjort mer?
mera all-in nästa år!

Blev du kär i år?
jag var redan kär.

Favoritprogram på TV?
The Big Bang Theory!!!!!!1111

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
oh herregud! vi åt middag hemma med familjen först, sedan drog karin och min syster ut mig på Kings Head och vidare till bar á bar. så himla fint.


Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
såklart. det finns alltid. men det är ingenting jag tänker på.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

ehm. typ. mycket mys i strumpbyxor.

Vem saknade du?
jag saknar Kaycie nu.

Den bästa nya personen du träffade?
Kaycie!

Hälsokoll

Mina plidor i ansiktet är så gott som borta, men jag har bitit sönder en tand. Kul sätt att avsluta året på.


En svängom

Hejsan alla. Idag åkte jag, Anders, Tess och Mats iväg till tropikhuset i Helsingborg. Men innan vi var framme stannade vi till på zoogiganten i Lomma. Där blev jag alldeles kär i ett par axeloter (jag har bloggat om axeloter tidigare någonstans för längesedan) som chillade i ett växtakvarium. Hur fina som helst. Måste skaffa dem en dag. Jag klappade också en kanin för typ första gången i mitt liv. Jättegosig!

Inne i tropikariet vandrade massa myror omkring i små plaströr runt i hela huset typ. Jättefräckt! Alla rören ledde till deras feta myrstack, och mitt i rockornas damm fanns en liten krukväxt med massa löv som myrorna snodde. Det var fräckt. Det fanns massa apor som hoppade fritt och sånt. Vissa låg och solade under värmelamporna på några terrarium. Gulligull!

 


-


en dag i shoppingens tecken

hejsan allihopa everybody! idag åkte jag, mats, pappa och min syster iväg till centersyd, burlövscenter och B&W för lite mellandags-shopping. det var faktiskt inte alls mycket folk i varuhusen. himla skönt. ändå kom jag bara hem med ett par gråa, mjuka piratbyxor, en kajalpenna, ett nytt skal till mobilen som ser ut som ett gammalt kasettband och en vit tavla med texten "Girls don't like boys, girls like cars and money" från Good Charlottes låt.
lite besviken dock. ville så gärna ha en stor, lång, grå tröja som inte kostade mer än 250:-, men ack. jag hittade en som var perfekt, (under 150:- på rean) men i storlek M, som kunde varit L. jäääättestor i storleken, men jag ville så gärna ha den, men som sagt var den ungefär som ett tält. min syster sa att jag kunde använda den som en filt och det tyckte jag var en jättebra idé! men det var det inte, så jag sket i det.
nåväl. får åka in med spenderbyxorna nästa vecka. hejhej!

wtf

jag vill äta något godis, något sött, men helt plötsligt tycker jag inte om choklad längre och det är himla märkligt! såklart tycker jag väl om kladdkaka och romerska bågar och sånt, men inte vanlig marabou choklad. dagen i-landsproblem. igår åt jag apelsin bara för att jag var sugen på något, men inte visste vad. så jobbigt när man vill äta något onyttigt så är det inte gott, men när man inte vill äta något onyttigt så är allting gott. blir galen här i juletid.

hoppsan

ännu mera julmys och ledighet. jag döör så skönt. in till malmö för lite mellandagsrea på onsdag med familjen, kansle besöka tropikariet i helsingborg en dag, och så vidare.
förresten, de där plidorna sitter kvar. dessutom har min syster också fått ett helt gäng plidor i ansiktet hon med. what is going on?

Julklapp: utslag

Julafton såg ut såhär:
Vaknade med Mats klockan nio (han hade förstås varit vaken ett tag) gick ner till resten av familjen som såklart hade varit vakna ett tag. Jag försökte få i mig lite frukost meeen jag kan inte äta så tidigt, så kissarna fick min gröt istället. Sen delade jag och Mats julklappar, han fick en parfym och jag fick en ögonfransböjare och en bok. Vid tio åkte han iväg och jag och syrran och katten vilade i min säng med datorerna och julmusik.
När det blev dags för lunch slängde vi fram lite julmat och åt gröt och åt i två timmar. Klockan två gjorde vi oss i ordning och såg på Kalle Anka med två kissar i soffan (såklart, i julefrid.)
När klockan slog fem åkte vi till min moster och firade jul med mormor&morfar moster1 med man och moster2 med man hela kvällen.

Jag lyckades dra på mig några obehagliga plidor i ansiktet. Typiskt!
Idag har dagen varit så himla lång och jag har varit trött även fast jag bara legat i soffan.


från kylan in i värmen

god jul allihop! jag vet inte om jag har nämt det förut, men jag hatar uttrycket "god jul". det smakar så äckligt i munnen på något vis. hur som helst, det är ju jul! det firar jag med att sitta och mysa i sängen med katten och min syster (med varson dator, såklart!) och julmusik. senare ska vi såklart se på kalle anka och efter det firar vi jul hos min moster med hela släkten. första julen vi inte firar hemma. HUR SJUKT?! stackars katten får fira jul ensam med grodorna. men de bryr sig väl varken om katten eller julen.
nåväl.
en liten powernap på det kanske? jag gäspar så himla mycket.
hejhej!

dan' före dopparedan'

snart ska hela familjen ingvarsson (+ en berg och en svensson) åka in till perssons för julbord. har inte ätit på flera dagar för att spara mig ordentligt! nu ska det bli tabberas i ystad!

världens bästa hemmafru

idag har jag gjort scones till frukost, dammstugat, diskat, tokat golv och myst lite med korven såklart.

whaat

alltså, det där med dukar och mattor.. vad ska man med det till? det blir ju bara smutsigt och svårare att torka golv och bord. mycket lättade att städa utan mattor och dukar. visst ser det väldigt juligt ut nu i teverummet med en julduk, juleljus och en fin matta, men whaat? duken blir ju helt skrynklig av att jag har datorn på den, och massa smulor och skit kommer hamna både på och under duken. ljusen står bara i vägen och jag kan inte ens rulla bordet på mattan utan att mattan blir helt skrynklig och sne. orkar inte detta! ska nog gå i ide.

egentligen skulle jag nog bara tala om för er att jag, pappa och mamma har städat hela nedanvåningen idag, och någon gång under kvällen (förmodligen när pappa var ute en sväng) smet Korven in genom dörren, fintade Tott och placerade sin lurviga lilla kropp i soffan, utan att någon märkte något. ingen vet hur länge hon hade legat där innan pappa såg henne men trodde det var Tott. dubbelséendet som uppstod när det satt en svart katt på golvet nedanför soffan, och en svart katt i soffan. då förstod vi vad som försiggick och då åkte kattkorven ut genom dörren. lille snutte.
nej minsann! snart ska pappa koka lite knäck. skinkan står i ugnen, granen står i köket och revbenen är på upptining. nu är det jul här i vårt hus!

moget

ALLTSÅ! hur höga är oddsen att inga av mina vänner är i skolan idag? är seriöst helt alone idag. orkar inte det. MEN jag hänger kvar i skolan för att jag ska göra ett prov klockan tre. Tre timmars håla all-alone är väl helt okej. ELLER?! tror jag blir knäpp. hallucinerar.. nejdå! men jag har haft gott om tid att plugga iallafall, så jag dör lite om jag sumpar provet. hejhej!

trött fröken

ojoj vilket draaag det var på öja igår. kanske den roligaste kvällen på öja hittills. hur som helst, jag och flickorna var inte i säng förrän kanske halv fem imorse. sedan gick vi upp halv tio, för de skulle iväg på förmiddagen. idag är jag så himla sliten. Mats var här halv tolv. hans söndagsnöje har varit att se mig sova bort halva dagen i soffan framför Harry Potter som gick på teven, och jag är fortfarande tröttast i världen.

annars har jag fått lite flashbacks från den tiden då jag tappade hår. det är nämligen så att massa dreads har ramlat av nu, men det är ju inte värre än att man kan fläta i dem igen. men som den pojkflickan jag är kan jag inte fläta mitt eget hår, och knappt någon annans iheller. sååå jag får snällt vänta tills någon av mina vänner kan hjälpa mig. hur ska det gå på jullovet egentligen? herregud vad skallig jag kommer att bli.
nåja.
jag slänger in en liten bild på våran kväll igår. Josephine har fotat de alla förstås.

lördag forever

snart kommer baby och myser med mig en stund. sen kommer fröknarna Sofia och Josephine till mig för att förfesta innan öja. GUTT

städa varje fredag

hejsan fallerallera. eller så. idag städade jag ut saker ur våran hylla ovanför datorn. Gamla sladdar, böcker, spel och annat som såg ut att komma från 1400-talet. hur som helst blev det himla fint och dessutom hittade jag en liten bok som mamma har skrivit ner några av mina hyss i. jag skrattade jättemycket när pappa läste dem för mig, så jag kan väl lägga upp några så att ni också kan skratta och se vilket hemskt litet barn jag var när jag var tre år.
jag var ett väldigt coolt och rebellsiskt barn. hahahha!

det verkar aldrig ta slut

jag hann inte träffa mats i tisdags (Housetisdag) för att jag hade ett berg med läxor. i onsdags satt jag och pluggade. igår pluggade jag med bea hela kvällen, och det blev ett så SJUKT HIMLA BRA arbete om Isaac Newton! har fortfarande plugg kvar som behöver göras innan jullovet på onsdag. ska man verkligen behöva plugga en fredag? det är väl det sorgligaste jag någonsin gjort isåfall. kommer få sån ångest om jag inte gör det, så det är väl lika bra. eller? ska nog städa lite först. kanske baka den där chokladtårtan som jag tänkt på så himla länge.
imorgon är det iallafall öja som gäller och då får läxorna sitta ensamma hemma.

läxläsarn

hejsan alla. igår tog jag tag i mitt liv (eller, åtminstone skolan) och gjorde färdigt läxor och sånt. Jag brukar faktiskt göra ett himla bra jobb när jag väl tar mig i kragen och får det gjort. Igår gjorde jag en analys på en låt-text (i engelska C) som jag redovisade idag. det känns faktiskt som att jag har gjort en himla bra analys. och den där bokanalysen jag gjorde för ett tag sedan gick också bra! vg fastän den var två månader sen.. idag har jag jobbat på ett historiearbete som skulle varit inlämnat innan våran APU, men det bev inte så på grund av att våran lärare inte tyckte att det jag hade skrivit räckte. sååå det tog lite tid att revidera den, men nu är det gjort, och det känns bra.
ni kan kalla mig läxläsarN!
nu slänger jag upp en bild på en söt liten kisse för att liva upp min stämning.

.

"ibland behöver man bryta ihop för att resa sig upp och fortsätta."

-

I see you. I see you överallt. Hela tiden.


Snö

När staden snöat över och gården blivit vit, då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit. Och hungern sitter i rösten, inte i magen, i rösten. Därför är vi tysta om saken.


nu händer det grejer

hejsan alla. igår hade jag med mig ett par snygga brudar hem till mig (bea och julia). vi lagade till lite kyckling och ris, pratade och skrattade och såntdär som tjejer gör när de hänger med varandra. vi fixade mitt hår också! julia flätade i låtsasdreads i mitt hår, så nu har jag långa låtsasdreads på mitt huvud. fast man kan ta av dem när man vill, men de sitter fast ändå. ni fattar.. sedan åt vi av tårtan som blev över sen pappa fyllde år, lite popcorn på det och sedan somnade vi. upp klockan sju, iväg kvart över åtta. skolan slutade klockan elva, och då passade jag på att handla lite mat som fattades i kylskåpet.
dessutom köpte jag mörk choklad så att jag skulle kunna göra en chokladtårta, men jag har inte varit sugen på det än. knasigt. ett chokladmonster som jag som inte varit sugen på choklad på hela veckan. något är fel på mig.

princesstårta på pappas dag


fina pappi

idag fyller farsan år, så vi ska snart äta tårta. grattis pappi!


Du och jag

För ungefär ett år sedan sa Mats åt mig att hålla för ögonen, för vi skulle gå till ett hemligt ställe. Vi hamnade i parken, och vid ankdammen satte Mats ett hänglås i staketet och slängde nyckeln i sjön. Vi gick dit igår för att se om det satt kvar. Det satt kvar lika orört som vi.


Söndag och så

Hejsan hoppsan. Igår hade jag och Mats en mysdag. Vi åt korv i bilen på Bo Ohlssons parkering, köpte chips, körde till Mats och åt en korv till, sov en timme, spelade kort, åt middag, köpte godis, hyrde film (Beck - levande begravd) ruggigt bra! Skrek lite av skräck ibland. Sedan köpte Mats glögg, vi drack lite glögg och åt pepparkakor, såg på Beck, så mycket bättre och en annan actionfilm på teve. Gick och la oss vid halv ett, låg och pratade ett tag, sedan somnade vi.
Idag vaknade vi kvart i tolv, Mats fick panik för att hela dagen hade gått. Vi åt frukost, han klädde på sig och nu är han ute och snickrar. Jag ligger i soffan och ser på masterchef. Chill_brud


it's all comming back to me now

ALLTSÅ! idag när jag satt på bussen på väg till skolan fick jag en liten flashback från våran utgång i fredags på Kings Head. jag stod i baren när en engelsman råkade trampa på mig, och han säger "oh, i am so sorry, my love. did i hurt you? i just want to make sure that you are okay." men världens mest brittiska dialekt. jag bara "OMG HAN SA "MY LOVE" JAG DÖR SÅ FINT!" typ. brittiska dialekten alltså. fantastisk.

back on track typ

igår satt jag och skrev på en bokrecension som skulle varit inlämnad för ett bra tag sedan. jag orkade inte ta tag i den förut, men nu började jag få lite ångest över den. sista veckan på praktiken nu, sedan är det tillbaka till läxor och slit. skönt att ha den gjord, dessutom tyckte min lärare att den var riktigt bra. jag är ju inte den bästa på att lämna tillbaka biblioteksböcker, så den fick jag en räkning på, 405 riksdaler..
ingen som vill köpa en bok om första världskriget? På västfronten intet nytt? 400 spänn? inte det..
får väl lägga upp den på tradera eller något. den är faktiskt riktigt bra, om man bara läser den. jag har inte läst den, jag har sett filmen. HEHHEHE! men filmen är också riktigt bra!

RSS 2.0