men du, släpp ut mig nu

nu när jag sitter här hemma och är innesnöad tänkte jag passa på att titta på gamla bilder, drömma och tänka mig tillbaka. det blir fint!


från kylan, in i värmenjag kom att tänka på det nu, kanske för att det är så tyst.

inget syre, bara koldioxid

ghjoeyungfsälmsadrfopiernbvåpawernfgpierkncalö'nboyre

jag hatar snö.


ge mig sommarge mig malmöfeslival.

ett hjärta av snö, nejtack

jag köpte mig en citronmeliss idag. den luktar gott.


det som värmer det kalla i mig

Jag bara måste ha en citronmeliss.

Ett bortglömt språk

Min novell vann minsann ingen alkoholnovellstävling. Jag skulle vilja läsa den novellen som vann, för att se om den verkligen var så mycket bättre än min! (och mitt höga självförtroende) Det var ju ioförsig den första riktiga novellen jag skrivit någonsin. Om jag hade gjort den idag hade jag ändrat vissa saker. Men iallafall, här kommer min novell tillbaka som en favorit i repris för er som vill läsa den.

"Nu sitter jag här igen. Jag sitter på exakt samma ställe som jag satt på för knappt tre minuter sedan. På den platsen jag har tillbringat mina senaste dagar och nätter. Vid det gröna skrivbordet sitter jag. Det gröna skrivbordet som jag har placerat precis framför fönstret.
Utanför fönstret står ett ensamt träd. Trädet vars löv har fallit och sakta singlat ner till marken för att blåsa bort och inte bli något annat är smuts i vinden. Ungefär som jag. Jag föll till marken, nu blåser jag bort. Jag är ingenting annat är smuts. Utan dig är jag inte värd mer.
En klump stor som min knutna hand sätter sig i halsen på mig och täpper till. Mina ögon fylls med tårar. Mitt huvud värker, känns tungt.
Telefonen ringer. Jag svarar inte.

Jag tog ett djupt andetag och kände hur den tjocka cigarett-röken fyllde mina lungor. Det hade regnat hela dagen, så det var alldeles fuktigt i luften. Jag och Pontus stod ute på terrassen och svalkade oss. Där inne spelades hög musik och folk dansade som aldrig förr. Det var för varmt för oss. Dörren öppnades. Musiken spelade så högt att vi knappt kunde höra våra egna tankar. Simon kom ut en stund och höll oss sällskap. Han var inte nykter. Ingen var nykter ikväll. Hans varma händer tog tag om mina höfter. På det viset kunde han stå lite stadigare. Han kysste min nacke ömt tre gånger innan han gick tillbaka in. Han visste precis på vilket ställe han skulle kyssa på för att jag skulle bli knäsvag och längta efter honom. Jag hade varit Simons i snart två år. Ingen kände mig så bra som han.
Jag fimpade kvällens elfte cigarett och Pontus öppnade dörren åt mig. Doften av spya slog oss i ansiktet. Det fanns folk överallt. Några av dem var på väg att vingla hem. Klockan var strax tjugo över två, och jag började bli less på all musik. Jag ville lägga mig i Simons säng och känna hur han andades mot min nacke. Dedär tunga andetagen, precis innan han somnar.
Jag gick in i finrummet. Rummet var fyllt med rök, och Volbeat spelades på högsta volym. Folk var glada, de dansade och skrek för att överrösta musiken. Jag hittade inte Simon där. Pontus gick ut i hallen och jag följde efter.
Jag önskar att jag inte hade gjort det. Eller var det kanske lika bra? Jag minns inte. Om jag mindes, skulle jag veta vad jag önskade? Det jag såg slog mig i ansiktet, värre än någonting annat jag någonsin känt. Jag slutade andas. Adrenalin fyllde mitt blodomlopp, jag var tvungen att göra något. Skrika, slåss, vadsomhelst. Jag kunde inte stanna här. Inte kunde jag stå och se på när mitt livs kärlek kysste en för mig helt okänd kvinna.
Jag vet inte hur länge jag stod där, utan syre i lungorna. En sekund? Tio sekunder? Kanske en hel minut. Det kändes som en evighet. Jag tvingade mina ben att springa ut därifrån. Jag slog till folk som stod i vägen. Jag satte mig på en trottoarkant och plockade fram mitt cigarettpaket. Jag grät högt, jag ville att folk skulle känna min smärta. Jag hörde några steg bakom mig, sen slog Pontus sig ner på trottoarkanten, precis bredvid mig. Han räckte fram en tändare och en burk med öl. Jag tände cigaretten. Den som skulle hjälpa mig att andas. Mina händer darrade när jag tog tag i den kalla ölburken och förde den mot min mun, sen hostade jag till. Pontus höll om mig, gav mig sin jacka, sa ingenting. Jag grät hysteriskt. Mina tårar droppade ner mot hans jacka och försvann sedan ner i tyget. Den blev alldeles våt. Det gjorde så ont att andas. En fruktansvärd känsla i magen växte fram. Det kändes som en brännhet sten. Den känslan får man när den man älskar sårat dig något så fruktansvärt. 

Jag rycker till. Telefonen slutar att ringa. Jag tittar återigen ut genom fönstret. Jag kan inte se någonting, det är för mörkt. Jag lägger hakan i handflatorna. Jag känner hur våta mina kinder blivit av tårarna som runnit med hög hastighet från mina söndergråtna ögon. Mina ögonlock är tunga nu. Tjugotre missade samtal, alla från ett och samma nummer. Klockan är strax tolv. I två dygn har jag suttit på en och samma plats och tittat ut genom fönstret.
Jag tar ett fast grepp om armstöden och reser mig upp. Mina ben viker sig, men jag ramlar inte. Jag går långsamt och osäkert ut till badrummet. Min lägenhet är alldeles mörk, den visar inga tecken på liv. Det finns bara jag här och jag lever inte på riktigt.  Jag är nästan död.
Jag sätter mig vid skrivbordet igen. Jag skakar, fryser. Mitt huvud är tyngre än någonsin.
På skrivbordet placerar jag ett glas med vatten, en burk med anti-depressiva tabletter och ett rakblad. Telefonen ringer igen. Mitt huvud nuddar skrivbordet med en smäll. Jag känner hur kraften flyger ur mig och mina tårar tränger fram igen. Jag skriker, slår huvudet i bordet upprepande gånger. Jag är desperat. Jag kastar mobilen i golvet. Den landar med en smäll och luckan flyger av. Men den fortsätter ringa. Jag vill att han ska lida lika mycket som jag har gjort. Jag vill att han ska oroa sig, jag vill att han ska känna hur illa han behandlat mig.
Jag gråter, andas oregelbundet, svarar inte."


Fröken spontan

Att sluta klockan tolv har blivit en fin vana nu tycker jag. Den estetiska verksamheten var inställd. Istället gick jag och ett helt gäng till Koppen och fikade. Efter det skulle Mirja ta hål i örat, och då fick jag ett ryck och sa "Det ska jag också göra!" Mirja fick hålla mig i handen. Jag var rädd..

BTW, JAG ÄR MORMOR! P0PFISK HAR FÅTT ETT BARN!
Hoppas att det inte blir uppätet..


chips+ansikte=finnar?

I lördags satt jag och Mats framför teven med en skål chips. Jag brukar busa lite och försöka ta på hans ansikte med mina fettiga fingrar, men då blir han lite arg på mig eftersom han tror på att man får finnar i ansiktet när man tar med fettiga fingrar. Fine, tänkte jag. Jag prova på mig själv! I söndags vaknade jag nämligen med tre - fyra finnar i ansiktet.

I confess myself defeated.


Musjakt del ett

Godkväll, jag äter banan!

Ikväll fick Mats för sig att han skulle slå ihjäl ett X- antal av sina musungar och mata dem till sin orm. Själv var jag inte med när detta inträffade, då jag hade gömt mig nere i källaren. När han kommer ner har han de små döda liven i en påse, och två av de små musbarnen hade rymt när de skulle möta sitt öde. När jag går in i garaget och ska sätta in Mushusen i den rengjorda buren ser jag ett litet musliv springa omkring på golvet, och smidig som jag är fick jag tag på den. En stund senare när jag var världens snällaste flickvän som sopade golvet, fick jag syn på ett litet musliv till. Den däremot var lite segare att få tag på. Mats sa att jag fick trampa ihjäl den, men då blev jag lite arg! Efter många om och men och flyttningar av diverse gräsklippare och dammsugare, fick jag tag på det lilla livet också, och släppte in den i buren hos sin mus-familj.
Alltså räddade jag livet på två små möss, som skulle kunna ligga i magen på en liten Boaorm istället. Oh, vad jag tycker om Mats möss.

Nu ska vi se på Alien 4 filmen. Inatt kommer jag säkerligen att drömma frukansvärt sjuka drömmar, men det är det värt.
Har jag någonsin sagt att jag är allergisk mot banan?

ojoj

Jag plockade mina ögonbryn. Nu ser det för illa ut.
WHERE DID I GO WRONG?!

Dessutom har jag haft någonting i ögat hela dagen.. Det är väldigt irriterande.

Mamma fyller år idag, så vi fikade med tårta och såndär god vetelängd typ.
 
Till sist, Mirja och jag är jävligt roliga.. Tycker vi själva iallafall.


Jag skulle ha ändrat på mig

Gick upp en timme tidigare än vad jag skulle gjort om jag vaknade hemma, men nu vaknade jag hos Mats, vilket var mycket mysigare. Jag hamnade också i skolan en timme tidigare än vad jag behövde, men slutade tre timmar tidigare än vad jag vanligtvist gör på onsdagar, eftersom samhällskunskapen var inställd, så allting jämnade ut sig. Mediekunskapen blev också lite sådär förrvirrande, för att Patrik alltid är försvunnen när man behöver honom som mest.
Klockan tolv hade vi slutat, så jag, Mirja och Mick tog en fika på Koppen och sen åkte jag hem. Nu är jag ensam hemma, och jag undrar lite vad jag ska äta till middag. Jag ska se vad frysen har att erbjuda.


för dig

Hos Mats känns allting lite lättare.
Därför åker jag dit nu.

Från kylan, in i värmen

Jag är så fruktansvärt trött på vinter nu! När man trodde att det vita skulle försvinna och ersättas med grönt så börjar de vita snöflingorna falla igen. Jag är trött på att ramla för att det är halt, jag är trött på att frysa när jag går till skolan, jag är trött på att frysa när jag är i skolan, jag är trött på att det ska vara mörkt när jag går och lägger mig, och lika mörkt när jag går upp igen. Jag är nog inte riktigt skapt för att leva på ett ställe kallare än ett kylskåp. Jag vill ha ett väder som är för kallt för att gå i bara linne, men för varmt för att ha tjocktröjan på sig.
Helst kan det vädret komma nu!

blås lite här, där det gör ont

Det är konstigt hur snabbt lusten försvinner ibland.


the best of edvin

Mats stack iväg och tränade för en timme sen ungefär, så nu sitter jag och har kareoke för mig själv och spelar hög musik på hans rum. IT'S PARTY IN THE BASEMENT!
Igår flyttade vi ner många av hans möbler och grejer till hans nya rum i källaren, sen köpte vi godis och såg på Full Frys.
Edwin är bäst, därför får han vara med. The Best of Edvin!


Jag vill veta när, hur och varför

Idag på naturkunskapen pratade vi mycket om rymden och galaxer och sådär. Jag får alltid lite panik sådär inom mig när man pratar om det. För det finns ingen som kan ge mig de exakta svaren jag vill ha. Rymden är en fråga utan svar, och jag klarar inte av det. Jag vill verkligen veta, och kommer antagligen aldrig att få veta till exempel hur stort universum är, hur många galaxer det finns, om det finns någon planet som det finns liv på. Förmodligen finns det ju det, med tanke på hur många planeter och stjärnor det finns. Och hur kan någonting som är oändligt fortfarande växa? Vad växer det i, och hur stort är det? Dehär frågorna håller mig vaken om natten.
När vi hade pratat om det ett tag började Sofia prata om andar och spöken. Vilket är ett ämne som intresserar mig fruktansvärt mycket, eftersom att jag tror på det. Jag tror också att vi har andar eller liknande här hemma. Det är alltid roligt att lyssna på andras historier, om vad de, eller någon de känner har varit med om. Så vi satt alltså på lektionen och blev helt fascinerade av varandra så att vi nästan började att gråta. Hur illa det än låter, jag och Sofia dog lite inombords. Även om Svea och Micke inte trodde ett ord på vad vi berättade, utan berättade istället om sina kylskåps-historier, så tror iallafall jag på det.

Nu kom jag helt plötsligt på hur mycket jag har att göra. Till exempel påbörja min uppgift på estet, packa till Mats.. Ja och det var nog det som behöver göras närmst. Just det, jag måste göra mina val till tvåan också.
Jag är så dålig på att planera..

everywhere to me

jag svär, någon satte sig i min säng inatt. det var läskigt när jag kom på det imorse när jag gjorde frukost!

förövrigt har denhär dagen varit helt okey. om inte rentav mysig! matte, samhälle och mediekunskap. alldeles lagom för mig!

nu kallar maten på mig.
pussochkram

bortglömd? igen?

Jag har inte bloggat på typ två dagar. Jag har inte riktigt vetat vad jag skulle skrivit, så jag har bara struntat i det.
Första dagen i skolan idag. Det gick väl ganska hyffsat. Lite krångel med schemabyte och sånt, men det löser sig nog snart. Imorgon är det den första dagen någonsin, då jag ska gå en HEL dag i skolan. Jag börjar nämligen klockan åtta och slutar klockan fyra. Hej, kom och hjälp mig att dö lite!
Jag är.. trött nu.. måste.. sova.. snart..

att jag ens tänkte tanken utan att ångra mig efteråt

när hjärtat slår så fort att det syns om man tittar på bröstkorgen, då kräks man.

Sen gick himlen sönder, i dina händer

Olycklig kärlek är något av det värsta jag vet, när det händer mig. Lyckligtvis gör det inte det. Jag såg på filmen The break up, och jag dog lite. Att det verkligen finns människor som bor tillsammans och bråkar varje dag om saker som är så fruktansvärt små att det verkligen inte spelar någon som helst betydelse. Det är verkligen tragiskt. Även fast olycklig kärlek är det värsta jag vet, så blir det fruktansvärt bra filmer, och jag älskar att läsa böcker som handlar om det. I'm wierd!

Iallafall; Here's my darlings!


säg aldrig- aldrig

Igår kom Mats hit och rensade våra datorer från onödiga program och virus. Jag hoppades att denhär skulle gå relativt snabbare, men icke. Kanske liitelite snabbare, men ingenting som märks. När han kom hit hade han också med sig fyra små mal-fiskar till mig. Då blev jag lycklig! Som tack, eller vad man ska säga, fick han en musbur med tillbehör av min syster.
Idag har vi mest sovit i soffan och sett på teve, och min skolångest börjar krypa fram. Jag börjar på måndag!!! Det är knappt sex dagar kvar av mitt underbara lov! Tillbaka till alla läxor som behöver göras.

Men en glad nyhet är att jag och Mats har varit tillsammans i elva månader idag.
<3

Du vet att jag menar vad jag säger

Inatt fick Mats för sig att han skulle strypa mig med sina BJJ moves i sömnen. Det var iochförsig inte så lyckat, eftersom att han, som skrivet var, sov. Jag fintade honom och sen sov han återigen som ett litet barn. Jag själv däremot låg och skrattade lite åt att han inte bara tränar och slåss när han är vaken, utan också när han sover. Mot sig egna flickvän dessutom!
Borde man kanske binda fast honom i sängen när man ska sova, så att man är säker på att man lever när man vaknar?

Mitt öga har varit alldeles rött nu i två dagar. Inflammation kanske? Vad det än är så hoppas jag att det går över snart. Såhär vill jag ju inte gå runt och se ut!


2009

Året 2009 har verkligen varit förändringarnas år för mig.

Året började med vinter och kallt. Jag och Mats blev tillsammans i februari, och han har förändrat mig väldigt mycket. I början, när vi inte kände varandra så mycket, var det helt löjligt så lika vi var. Vi tänkte på samma saker, hade ganska lika intressen, sa samma saker på samma gång. Man skrattade åt det och tänkte inte mer på det. Men när vi lärde känna varandra bättre, upptäckte man, eller iallafall jag, att vi var lika på så många fler sätt. Det tänker jag fortfarande på ibland. När man tänker att, vi är så fruktansvärt olika, då, helt plötsligt säger eller gör han något som man precis tänkte på. Då småler man sådär lite för sig själv, och tänker att vi är nog ganska lika iallfall. Nu är ju inte grejen att man måste vara lika, utan att det måste finnas någonting där som man älskar med personen. Och det är precis det som finns hos Mats. För jag älskar hela honom.
Det är då jag pussar honom en extra gång, och kliar honom på ryggen extra länge när jag försöker sova.
Jag åkte också skidor för första gången. Vilket slutade med smärta i kroppen, och några blåmärken.

Det blev vår, jag fyllde sexton. Kalla strandpromenader i mörkret, Mats åkte till Mellerud, vilket resulterade en ensam Josefine som väntade på att han skulle komma hem. Fina sms. Jag struntade i mitt brunröda hår och gjorde blonda slingor i stället. Flera fina sms. Ystad crusing. Mats kom hem, Josefine blev glad, Mats fick en överraskningsfest. Josefine blev full.

Sommaren och solen kom. Jag slutade nian, började blogga. Hade ett ensamt, varmt sommarlov som jag sov bort. Jag bakade. Såg solnedgångar på Hammarsbackar. Badade i havet, solade och brände mig. Sena men varma sommarnätter. Marknader, Malmöfestival. Köpte mina första fiskar som dog efter tre dagar. Jag och min syster såg Kristoffer Appelquist på en resturang i Åhus. Började ny klass, träffade nya, underbara människor. Fick tillbaka kontakten med gamla vänner, förlorade kontakten med gamla vänner. Min syster flyttade.

Höstlöven föll och allting kändes tungt. Winnerbäck blev min gud. Jag blev helt plötsligt väldigt djup. Mats och jag bastade. Läxhögen växte sig större och större. Jag lärde mig älska vitlöksbröd, som jag så länge tyckt så illa om. Jag fick låna ett större akvarum av Mats, som jag långt om länge fick fiskar i. Jag höll mig för mig själv och började skriva noveller och liknande. Jag och Bea längtade till studenten. Jag saknade saker som inte längre var på samma sätt. Jag tog vaccinsprutan och slutade att äta frukost. 15st i vår klass fick IG på ett matteprov.

Snön föll när vintern kom, och jag försov mig så många gånger när jag skulle till skolan. Sov hos Bea för första gången. Såg inspelningen av Robins, fick ångest, köpte en skinnjacka för 1500:-, som pappa betalade. Det blev mörkare, och jag började att längta till sommaren. Jag blev innesnöad. Badade i utomhusjacuzzi, åt massor av julmat. Åkte till Malmö och köpte hur mycket kläder som helst. Nyår hos Bea!
Det blev ett nytt år.
2010, i can't wait.

010110

Nyår 2009-2010.

Bea hade lagat fantastisk mat till oss. Vi sjöng snapsvisor, blåste i party-trumpeter, spelade nintendo Wii, skrattade, skrek och en hel del andra grejer som jag inte kommer på riktigt just nu.
Klockan elva gick vi ut. Det var fruktansvärt kallt och inte en enda Sjöbo-bo var ute. Förutom några snubbar som hade en gas-tuta, och några i en orange bil som spelade hög musik och körde som om de hade stulit bilen.
Vi gick runt och sjöng, frös och undrade vart alla människor hade tagit vägen. Lite i tolv ställde vi oss på en gräsmatta och såg hela Sjöbo skjuta raketer, skrek gått nytt Hår till alla vi såg, kramades, nyårspussades, skjöt raketer och drack frusen champange med isbitar i.
När vi stod där och såg på raketerna kom några människor och höll oss sällskap. De skulle naturligtvis också skjuta raketer, men lyckades inte lika bra som vi. När en raket åkte i luften tändes plastpåsen med alla raketerna också. Raketer flög till höger och vänster och killen som höll i påsen släppte inte i det första taget. Lyckligtvis släppte han plastpåsen efter ett tag, och ingen skadades utom hans hand, som förmodligen blev väldigt varm.
När vi hade sett klart på raketerna, och Sjöbo hade slutat skjuta som värst, följde vi med de upp. Där skulle två killar börja laga makaroner, och snart ville alla ha makaroner. Själv smörade jag till mig några varma makaroner med för lite ketchup, och ett täcke eftersom nästan hela jag var frusen till is.
Vi var hemma hos Bea igen kvart i tre, och då skulle Bea och Jojjo äta köttfärsfyllda paprikor med ris och städa lite innan vi gick och la oss. Jag hade inte tinat ett dugg, utan satt återigen med ett täcke virat runt mig.
Bea, Jojjo och jag somnade fint i sängar och madrasser klockan halv fem, och vaknade inte förrän kvart i tolv, då vi åt frukost. Sen gick vi och la oss igen.

Med andra ord; Min bästa nyår änsålänge.
Creds till Bäa, för att hon är bäst.
<3


RSS 2.0