därför andas jag

"do you really have any idea of how important you are to me? any concept at all of how much i love you?"


-

allt jag vet är att jag andas. allt jag kan göra är att fortsätta andas.


berätta hur jag ska utstå den ensamheten som följer när du går


bara sådär

vaknade med världens farligaste träningsvärk. det kändes lite som att man var instängd i sin egen kropp. hej, claustrofobi. men när jag var helt vaken var det inte så farligt som när jag sov. vilken tur att jag bara gick i skolan 8-9.30 så att jag kunde åka hem till mig där en fin pojkvän fanns. men han åkte för två timmar sen tror jag.

innan jag springer iväg

innan jag springer iväg till moppen och sånt för att åka till ystad och prova på kickb0xning med Sofia, tänkte jag bara säga att jag har överlevt dagen. så, nu är jag redo!

tisdag

att jag aldrig någonsin lär mig att jag börjar klockan nio på tisdagar, och INTE klockan åtta. jag dör varje gång Johannes säger "men josefine,  du har inte matte B.", han ser mitt ansiktsuttryck, och det gör hans dag värd att leva. eller nåt. nu ska jag gå ner i kaféterian och köpa mig en bulle.

gingers do have souls

jag har gått och blivit rödhårig, som skrivet var. eller, det är inte riktigt rött. det är mer, mörkrött, mörkbrunt, med en liten känsla av lila. men jag gillar det. jag säger som den småtjocka, upprörda, rödhåriga killen på youtube- Gingers do have souls! (och så hamnade min luftiga magtröja också med på ett hörn)en snabb uppdatering bara

innan jag lägger upp massa bilder på mitt hår tänkte jag uppdatera lite vad jag och mats har haft för oss i helgen. det kanske inte är så mycket att skriva, men det verkade som en bra idé innan jag började iallafall.

  • i lördags färgade mats mitt hår, vi åt lättsaltade chips med paprikadipp, vilken jag inte var förtjust i, men det kvittade ju.
  • igår var en såndär dag man lätt skulle klarat sig utan. gick upp, insåg att jag hade ett mygbett på lillfinger-knogen på vänsterhanden, åt frukost, somnade i soffan, vaknade, gick ner och la oss i sängen och somnade, vaknade halv ett och fikade lite, borstade tänderna och såg på teve. sen flyttade vi ner en 120 säng från ovanvåningen till mats rum i källaren. det tog sin lilla tid, men bra blev det. sen gick vi ner i city och köpte godis, såg på teve hela kvällen, gick och la oss i fetingsängen. mats tyckte att det skulle bli skönt att inte bli intryckt i väggen, men det blev han ändå. jag gillar att ligga nära.
  • när jag och mats har bestämt att jag ska gå upp klockan nio, kommer han tio i nio och övertygar en sömnig liten josefine att klockan är nio. (mats går alltid upp tidigare än mig, jag kan inte hjälpa att jag sover som en liten törnrosa) och för mig är de där tio minuterna viktig morgonmystid. man ligger och drar sig lite och gnuggar sömnen ur ögonen och sådär. vi åt frukost, duschade och sen följde mats mig till stationen och jag åkte till skolan.

atm

just nu:
sitter i ett svart linne och luftig magtröja som jag köpte idag i malmö med Tilda. jag köpte även ett grönt linne, leggins och röd hårfärg. ikväll ska mats färga mitt hår. förhoppningsvis blir det rött. men man vet ju aldrig.

.

and the sound of your heart.. it’s the most significant sound in my world.

fotolektionen


te amo

oh my god alltså jag har en sån fruktansvärd bloggtorka att jag håller på att förtvina. jag vill ju skriva saker, jag vill hålla mig uppdaterad och jag vill ju att ni ska läsa för att ni tycker att det är roligt. men jag får faktiskt lov att återkomma med det, för jag har ingenting att dela med mig av just nu.

tomma ord

ibland är det bara så svårt att komma på vad man ska skriva, men när man väl har kommit igång så är det inga problem. ni läser ju själva. när man väl har satt igång kranen så fortsätter det bara rinna tills vattnet tar slut. (paus. jag tror att vattnet tog slut.) jag tänkte lite på vad jag skulle skriva, men jag kom inte på något. jag vill nog bara spola fram tiden ett halvår eller så. tills jag är 18 år, och vuxen enligt staten. eller vem som nu säger att jag är vuxen. man sitter och drömmer liksom. "när jag blir arton ska jag tatuera en sån, pierca mig där, göra si, göra så." men jag tror att när jag väl kommit dit och är arton, fri att göra vad jag vill, då gör jag precis som jag alltid har gjort. man vågar nog inte riktigt släppa taget liksom. äh. jag ska sluta upp med mitt nonsens och struntprat nu. tänkte upptadera mest så att ni visste att jag fortfarande levde.


tisdag var det va?

orientering i en regnig, avlägsen skog i långtbortistan. känner redan av träningsvärken alltså. fästingar och sånt har hållit sig borta från mig. tur för dem.

sverigedemokraterna

jag är inte alls insatt i Sveriges regering överhuvudtaget och jag märker ingen större skillnad när ett annat parti har vunnit valet, men jag har tröttnat på allt gnäll om att Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen. folket verkar tycka om sverigedemokraternas åsikter, eller hur? om det går åt skogen, tror ni inte att det blir omröstning? de vann inte valet, de är bara inne i riksdagen. de har inte mycket att säga till om. de bestämmer inte. jag tycker att det ska bli fett spännande och se vad som händer med sveriges regering. jag säger inte att sverige kommer bli ett bättre land, men jag gillar att de ska röra om i grytan lite.

mats duschar


en liten fotosession i vasken (fett graciöst)


Herr eller Fru R.Ciliatus (foto: jag)mats små ödlor


katten


idag

och idag ligger jag hemma i soffan med katten och försöker sova mig frisk.

varning för ras

någonting går sönder.

jag

sitter i soffan med täcke och kudde och hoppas på att kunna sova ut min förkylning. var i skolan en hel timme för tidigt, igen. men slutade 10.40, tog bussen 11.55 och körde hem i värsta stormen ever. har precis fått upp värmen och kan äntligen andas genom näsan igen, så nu ska jag äta kex med ost.

såntdär fint

1.


2.3.
1. Mats och Hubbe

2. Mats orm

3. Mats andra orm


alltså, i rymden finns inga känslor.

jag gillar inte när nån rör vid mig har jag ju sagt


lökskal

mitt hjärta slår nu tre gånger i sekunden.

gfkbgmkls

alla fattar utom du. du har ingen aning.

inte bra inte dåligt bara blöh

 

jag blir så glad


plugghästen, gnegg

och nu har jag pluggat rumpan av mig själv och jag kan nästan hela talet helt själv! förutom små stödord då, men jag är ju bara människa!

jahaja

igårkväll var en såndär kväll, ni vet, så mats åkte hem till mig. idag gick jag i skolan från 8.00 till 9.30, tog ett syntest och åkte hem till mig där en sovande Mats befann sig. nu har han åkt och tränat sin fysik, och själv ska jag träna på mitt tal. tur att syrran kom hem så att hon kan hjälpa mig. det är hon så bra på.

Ⓐnarchy - mitt tal på engelska.

"Does the law make the crimes?
There’s many different types of anarchy, but the destination is the same – put an end to the estate. Anarchists want to abolish the authority and give man total freedom of their actions.

The thing about anarchy is that we can do pretty much whatever we want. If we get anarchy, people will search to other people with the same opinion. Since we’re not used to live without someone telling us what to do, some people would get power-mad and chaotic. Then we would choose someone who’d clean the mess up, - a leader. Many small societies will rise, and we’re back where we started.

On the other hand, let’s say that humans were generally good. If we didn’t do things just because we could, we’d maybe like to have a life with total control of our own actions, direct democracy and a life without taxes.

I think anarchy would be a great idea if humans were clever enough to live after common sense. I want to live in a world where nobody but me decides over my life."

“Anarchy does not promise the working ones a paradise on earth. It desire to make one themselves”


snurrar i min skalle

något stämmer inte när man tror att första lektionen börjar halv tio, tror att man kan ta tjugo i tio bussen och hinna till skolan i tid. när man sen vaknar halv nio och inser vilken enorm felberäkning man gjort hinner man inte ta bussen man skulle tagit egentligen. sen visar det sig att första lektionen började tio över nio.
men jag kom bara tjugo minuter försent, tack vare min pappa.


19 månader


min pappa

hör och häpna! jag började skriva på mitt tal om anaki, men jag behövde hjälp med att formulera mig. jag letade efter ord som "dyka upp" och dylikt, men jag behövde ha ordet på engelska. pappa tyckte att ordet "pop up" var härligt och bra, men jag mobbade honom lite och tänkte att så kan man ju inte skriva. jag menar, pappa säger ju saker som "well become" och "is holding vacation.." men så slog jag upp det på tyda.se..
tji fick jag!en rubrik med krut i

ni vet den känslan av att man har hur mycket som helst att göra, men man vet inte riktigt vart man ska börja, så man låter bli? inte? då var det bara jag då. hur som helst, det känns som jag har ungefär 100 saker att göra. jag ska skriva ett tal om anarki på engelska som jag ska hålla för hela klassen, jag ska skriva en "hälsodagbok" och sedan följa den, det vill säga att jag ska träna tre gånger i veckan i minst tjugo minuter.
jag slutar ungefär klockan ett imorgon och med lite tur slutar jag klockan tio på onsdag. då ska jag ta tag i mig själv och börja arbeta.
hängde ni med nu? såg ni? " ska jag ta tag i mig själv"
jag är hopplös.


sådärja

så åkte mats och krokade ormar. jag äter frukost, ska packa, ska duscha och sen ska jag åka till mats när han kommer hem från allt ormkrokande.
sen bliree söndagsmyyyyys..

något att fördriva tiden med

mats har precis lämnat mig för att träna, men han kommer tillbaka om några timmar. jag ska nog sova lite till. jag har sovit helt konstigt inatt. helt ont i ryggen. jag ska nog se på någon film. kanske äta lite popcorn. slöa lite tills mats kommer tillbaka. ja, det ska jag göra.


så ni vet att jag finns

idag agerar jag och alla i min fotoklass modeller. för en linslus som mig är det typ det roligaste som finns. att göra bort sig framför kameran och/eller stå bakom och skratta åt de som gör sig till åtlöje. hur roligt som helst.
jag slutar om drygt en timme, baby och jag åker hem till my crib och håller helg. vi, eller mats ska grilla kyckling och jag ska stå sidan om och se söt ut. jag ska få en present, mats ska få massa pussar, jag ska få massa kärlek.
glömde jag säga att jag och mats firar 18 månader idag, fastän vi har varit tillsammans i 19 månader på måndag. hur fint?

-

cause without your love my life ain't nothing but this carnival of rust.

en paj på detta

jag har precis haft min första lektion i en och en halvtimme och om fyra timmar börjar jag min andra och sista lektion- småföretagande. så, nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till, men jag ska iallafall köpa en såndär liten kalender som jag ska skriva in läxor i. jag kanske kan jobba lite på mitt tal om anarki jag ska hålla på engelska. jag har saker att göra och så mycket fritid jag skulle kunna göra det på, men jag låter bli. det är ju för tokigt!

RSS 2.0