pallar inte skitet

fick hem klänningen med ränder som jag visade en bild på för några dagar sedan. den var sååå himla stor fastän det var storlek S. det finns nästan inga vita klänningar alls i storlek XS. varför ska jag vara så himla liten? fast jag tycker om att vara liten så jag får lov att omformulera mig: varför görs inga klänningar i mindre storlekar? jag vill också vara fin. ska nog ta studenten alldeles naken. där har vi något att fira.
.
den här dagen har sugit så himla hårt. ur fokus, helt sne. fan

hello my name is fabulous!

hittade en himla roligt makeover sida och passade på att göra om mig lite. jag tycker att jag blev himla fin!

En liten tjuvtitt om ni kan

Idag jobbade vi en stund i totalt mörker och sen behandlade vi filmen med cancerframkallande medel och såntdär. Inga konstigheter. Här har ni en förhandstitt om ni kan se något.

 


Tiden som varit

Hej igen! (två inlägg på en dag är minsann inte dåligt!) jag tänkte bara berätta att jag var ledig i fredags och då bar det iväg till Amanda i Sjöbo, (nästan till Lund, men det är en annan historia) där jag och Mats spenderade kvällen med mina fina flickor, pizza och skräckfilm.

Igår (lördag) åkte jag hem, städade huset för 100:-, satte eldade i vedspisen och badade katten. På kvällen kom Mats och då lagade jag kotletter och potatisgratäng och senare på kvällen åt hela familjen efterrätt och såg på film. Så himla mysigt.


en liten fotoshoot en vanlig söndag

hejsan alla fina. idag är det söndag och jag hade glömt bort (eller kanske missbedömt tiden) att jag hade en fotoläxa till imorgon. vi fick i uppgift att fota lite bilder som liknar en fotograf som hette Francesca Woodman. hon fotar i svartvitt, ganska naket och destruktivt. min syster ställer upp som modell, jag ska bara komma på vad jag ska göra med henne. vi får se när jag kan visa er resultatet eftersom att vi ska fota analogt och framkalla bilderna så kommer de inte in i datorn. MEN vi får se hur det blir.
Francesca's bilder

okej dinosauriedrömmen

alltså, what's up med mig och drömma att jag blir jagad av köttätande dinosaurier? jag drömde, vaknade i panik, somnade om, drömmen fortsatte där den slutade, jag vaknade igen, somnade om, fortsatte ännu en gång där drömmen slutade. varför ska jag bli jagad av dinosaurier hela tiden? det är ju svinläskigt. vet inte ens hur det började, men jag vet att jag har blivit jagad av dinosaurier sedan urminnes tider.
lägg av nu

Studenten känns inte långt borta alltså.


studentklänningar jag är sugen på


Lite glass och frukt och wallanderfilm


inga konstigheter

ser på sex and the city 2 och funderar på att ta en slice av den där glasstårtan vi åt igår. inga konstigheter i ingelstorp klockan tjugo i ett på natten.

grattis på födelsedagen mammi <3


jag blir så arg (förmodligen min längsta text ever)

idag läste jag en artikel på aftonbladet där Annica Dahlström, professor i histologi och neurobiolog, hävdar att pappor kan skada sina barn genom att bara vara sig själva. hon skriver att "könet sitter i hjärnan" och därför kan pappa skada sina barn utan att veta om det, genom att bara vara pappa.

hon skriver också att pappor inte ska vara pappalediga själva under det första halvåret eftersom att barnet behöver en "förtrolig person som det kan lita på." som om barnet inte skulle kunna lita på sin pappa? hon tycker att pappan inte ska vara "pappa" förrän barnet är minst fyra år, för att pappan oavsiktligt kan skada barnet fysiskt eftersom att de inte skulle förstå hur sköra barnen är.
Annica Dahlström tycker också att man hellre ska anställa en barnflicka istället för att låta pappan ta hand om barnet, och hon tycker att man ska införa ett "pappakörkort".
jag blir så himla arg på den här kvinnan. jag undrar vad hennes pappa har gjort mot henne när hon var barn för att hon ska tänka på det här viset. skulle kvinnor ha en 180'graders synfält? jag kan inte ens se mina egna axlar när jag ansiktet rakt fram. och skulle vi kvinnor veta vad som är fel på barnet bara genom att lyssna på skriket? förmodligen inte, men är det är kanske inte så svårt att gissa sig till vad som är fel.
-
mitt barn ska få minst lika mycket ensamtid med sin pappa som det ska få med mig. hur ska den annars veta hur det är att vara pappa? fadersfigur? ju fler personer barnet kan lita på, ju fler personer som får en chans att älska det här barnet, ju bättre uppväxt får det och blir förmodligen blir det till en bättre människa. om det krävs en man och en kvinna för att göra ett barn, borde det inte vara så att både en man och en kvinna ska uppfostra ett barn?

mini-julafton

idag fick jag hur många paket som helst! mina skor från storbrittanien (köpt på ebay för 63:-, finns på have2have för 498:-) kom fram, och mina navelsmycken från tyskland (köpt på crazy-factory, mycket fina och billiga smycken). jag är så himla internationell liksom.

en släng med macro-objektivet som jag lovade


Kattlådan

Korven och Erik Jansson (Sture)


Söndag en gång för alla

Idag vaknade jag runt elva av att katten försökte dricka ur mitt glas, men hon nådde inte ner. Hur som helst. Jag åt frukost och såg på sex and the city, klädde på mig och gick ut med kameran för en gångs skull. Har inte orkat ladda in alla bilderna i datorn än, men imorgon kommer det väl några bilder kan jag tro.

Mats hälsade på halv tre, vi fikade och sedan körde jag en sväng med hans gamla bil för att hämta moppen. Men den lilla skrothögen startade inte och Mats hade redan kört iväg, och jag hade inte mobilen med. Jag satt och väntade på att någon skulle undra vart jag tog vägen och efter 20 minuter kom Mats. När vi kom hem somnade vi i soffan med Korven.

Myys


fredag och lördag

igår hyrde jag och mats The Hangover (som är typ hur gammal som heslt), köte godis och powerking och sedan skrattade vi ihjäl oss åt filmen ibland. den var himla bra faktiskt. vi får nog se tvåan också.
jag har inte så mycket av intresse att dela med mig av. jag och mamma har precis strippat granen och tott blev alldeles förtvivlad över att hennes skog och gömställe försvann. så går det!
nu ska jag se på Landet för Längesedan på tv4film och känna mig som en liten femåring igen. ungefär.
kan bli himla kul!

jaha

sitter på mitt rum med världens högsta musik (okej, kanske inte riktigt) och pluggboken uppslagen, men jag använder den just nu som armstöd till tangenterna.. ehehe.
det är mycket roligare att kolla på skor än att plugga. har spanat in mig på dessa litegrann, ca 120:- med frakt från storbrittanien. inte illa faktiskt. bara skorna kostar alltså 60 kronor. rena rama fyndet!!!!
när jag först såg dem blev jag besviken på det gula, men då hittade jag dem på nelly och där var de mycket dyrare! jag vet inte om jag ska slå till, eller om jag ska vänta.. men om jag väntar så kanske dessa försvinner, och då måste jag köpa dem på nelly för en hel förmögenhet, och det gör jag bara inte! jag tror nog att jag ska klicka hem dem ändå.. de är ju ganska fina och framförallt billiga!

fem pers och en gitarr

alltså, den här låten är så himla bra. fem personer spelar på en och samma gitarr och dessutom sjunger de så himla bra! jag får inte den här ur huvudet. nu bara måste lyssna!!!!!

studentskor

har inte hittat några vita änsålänge, men dessa silvriga var ju inte så fula?

Ajsomfan

Idag följde min syster med mig till doktorn som skulle ta en titt på mitt galna nageltrång. Hon pillade och petade och efter en liter blod och 9 liter alsolsprit la hon om tån och jag var fri att gå (så långt jag kunde). Jag och Tess åkte hem och åt frukost och nu ser vi på skilda världar.

Jag taggar tandläkaren och hoppas att det inte gör lika ont som tån gör.
Hejhej!


Fail

IDAG är det 150 dagar kvar till studenten. De där "räkna ner" sidorna på internet verkar inte ha räknat med att det är skottår idag. Blev så himla besviken. Jaja, 150 idag, tisdag. Fail


och studentkläder

idag har jag och julia försökt hitta klänningar och skor till studenten. det gick ju sådär. vi var inne på alla hemsidor vi kände till och hittade inte så mycket fint.
jag vet att jag vill ha en vit klänning och ett par vita kilklackar, men var gömmer sig just min outfit någonstans? hoppas att jag hittar den innan jag tar studenten. jag har iallafall en vit klänning här hemma i reserv om jag inte skulle hitta någon. men vita kilklackar är svårt att hitta! hoppas att det kommer in nya snart.

det är nära nu!

dagar kvar till studenten!

ombygnad

hoppas att ni ursäktade röran, jag byggde om. börjar året med ett gammalt hederligt leopardmönster.
fint!

jag har inget mer än mina tankar


fyra dagar senare

jag vet, jag har inte bloggat på fyra dagar! jag har väl njutit av de sista dagarna på lovet lite för mycket.
jag har sett Stig-Helmer Story på bio, haft en photoshoot i min säng, träffat på lite Ponderosa-spöken, hämtat grodor till Mats i Malmö och säkert lite annat smått och gott. idag är sista dagen på lovet och imorgon är det 150 dagar kvar till studenten. jag längtar så himla mycket.

Halv sex hos mig

Idag stod jag för middagen. Jag lagade tacopaj och hallonsorbet med världens tunnaste havreflarn. Så himla gott. Mats blev mätt.


det här är kanske det sötaste jag sett


kallatisdag

jag har livat upp min tisdag med en fika på snuggles med mats. det behövs i det här kalla och blöta höstvädret. usch

mitt 2011

Januari.
I januari fick jag upp öronen för finaste Taylor Swift och tänkte att det hade varit fint att permanenta sig. jag drömde att jag åt hamburgare med Dan Ekborg och artisten Petter. januari var en grå månad som blev lite färggladare av hembakad fika på fotolektionerna och Sex and the city-boxen jag köpte för 700 riksdaler.
Februari.
jag och mats firade två år tillsammans hemma hos mina föräldrar där vi åt fruktsallad och såg på melodifestivalen. det blev vår. jag försökte plugga på psykologin en fredagkväll fastän det var helt onödigt. jag sumpade provet och hela psykologikursen. vi och våra grannar hyrde en badtunna tillsammans, och där satt vi utomhus i minusgrader. spenderade alla hjärtans dag framför sex and the city med blåbärspaj.
jag och två av mina vänner lekte frisörsalong och jag bestämde mig för att permanenta mitt hår efter det att jag blekte det. färgen blev rätt och fluffet var fabulous, men det tråkiga var att jag blev skallig efter ett tag. sen hade bea artonårsfest.
Mars.
jag gick till apoteket för att köpa b-vitaminter i hopp om att håret skulle sluta ramla av. julia och jag fick praktikplats på BUFF- filmfestival. det var både de bästa och sämsta veckorna i mitt liv. jag såg slut på alla sex abd the city-avsnitt och jag blev sjuk. kände mig som en lögnare när jag sjukanmälde mig till praktiken hela veckan och de inte trodde på att jag var sjuk. jag gjorde pannkakor men glömde äggen. jag fyllde arton, drog ut på krogen och beställde tid för piercing och ville raka av mig håret.
April.
jag hade min artonårsfest. fick ångest för att jag hade så mycket som skulle göras. jag piercade septum i malmö och kära julia följde med. jag åt frukost utomhus i bara t-shirt och shorts. jag började fundera på vad millitärbasen area 51 egentligen dolde i sina hemliga hus. drack öl på möllan, åkte til skånes djurpark, cyklade till kåseberga.
Maj.
firade valborg hos amanda, piercade tungan i malmö, det började bli sommar på riktigt. fick mycket läxor, skrev ett hyllningstal till mamma, jag blev biten av mats orm, vilket spädde på min rädsla för ormar. gav bort mina fiskar, la ut akvariet på blocket och skaffade ett större terrarium till mina grodor. sen klippte jag av allt mitt hår.
Juni.
sålde jordgubbar för jordgubbsjanne, såg på big brother och åt kladdkaka med jordgubbar. hade överraskningskalas för sofia och julia hade med sig världens godaste chokladtårta. röstade på peter i big brotherfinalen och drömde att jag sålde jordgubbar. såg på sex and the city-boxen igen, dog på midsommarkalas hos evelina och dagen efter erbjöd min chef mig 1000:- för att ta mig till borrby och jobba eftermiddagen eftersom han som skulle jobba egentligen var för bakfull. jag tackade nej (var så himla trött) så att han fick faktiskt pallra sig till jobbet. vi sa hejdå till finaste Kaycie som skulle åka hem till Kanada. jag och mats åkte till ystadsdjurpark.
Juli.
fick tio kronor i dricks på jobbet så jag köpte mig en lott och vann tio kronor. tänkte att "när blev det artonårsgräns på lotter?" vi drog på minisemester till blekinge och jag fick upp öronen för kapten röd. tänkte att jag ville pierca mig på flera ställen, åkte till sjöbomarknad och sov hos julia. sålde jordgubbar, var på tjejkväll hos bea där jag kräkte hela natten utan någon anledning. rensade ut gamla kläder ur min garderob. såg bridesmaids på bio och skrattade så himla mycket.
Augusti.
jag töjde min septum till 2.4mm, hade tjejkväll, sålde jordgubbar, gick på 20-års fest, drog till öja. beställde en iphone och allting kändes tungt. åkte till bakken med familjen, städade skafferiet och kryddhyllan med mamma. skulle sälja jordgubbar, men slapp för de tog slut. såg på nofx på malmöfestivalen. så himla bra!11111 började skolan och redan första dagen diskuterade vi vart vi skulle ha champangefrukost och sådär. jag längtade något galet. köpte lilla Packie, piercade tragus, köpte ett par vita jeans som jag skar hål i och sprayade med sprayfärg.
September.
gick på 18-årskalas, såg på bio med mina fina flickor, drunknade i läxor, klassfest. tänkte att "det löser sig, det fixar sig" började dansa på friskis och svettis. gick på fest i malmö och åt potatissallad på tåget hem. piercade naveln, beställde studentmössor och kände att SNART ÄR DET DAGS! fick en stor säng, köpte en ny dator och fick penga-ångest.
Oktober.
ångestångestångestångest och mera klassfest, blev kaos i huvudet, blev så himla trött på skolan, började på projektarbetet, köpte en peruk. klädde ut mig till Avril Lavigne och fick höstångest.
November.
täkte på att tatuera mig, drog till lalandia, påbörjade fyra veckor av praktik som var de finaste veckorna på hela hösten. tänkte mera på tatueringen och gjorde färdigt mats 20-årspresent. hade mys med julia hos sofia. fick en liten julkänsla när det var frost utanför fönstret en morgon, men den försvann snabbt. hade bara 200 dagar kvar till studenten. firade johannes ute på krogen, såg på avatar och gick på julskyltning. sen var det första advent.
December.
försökte få ordning på livet, fick en räkning på 405:- för en lånebok jag inte lämnat tillbaka. såg beck på teve, firade pappa, åt tårta. julia flätade i några dreads i mitt hår. fick prioritera läxor framför nöjen, dansade bort bekymmer på öja. gick till skolan och insåg att inga av mina vänner var där. julstädade så det stod härliga till. såg på kalle anka med Korven och Tott på julafton, fick någon sorts allergi i ansiktet. mellandagsrea, jag slutade tycka om choklad, åkte till tropikhuset i Helsingborg. firade nyår.
2009, 2010

RSS 2.0