vad jag lever för just nu

  •  de två sista dagarna på sommarjobbet. (två frukostar, två middagar och ett mellanmål kvar med dagisbarnen.)
  • bio med my love på fredag. twilight - eclipse
  • fint väder
  • myspicknick
  • <3

cause i'm that star up in the sky

i'm too high for you to reach.

home is where your heart is

änsålänge gillar jag inte mitt sommarlov. kanske för att mitt sommarlov inte ens har börjat, men ändå. jag saknar mina mpbarn. jag saknar mitt älskade mp, soon to be mp2.


this drama makes me sick

det är såhär va, att ovanligt många fiskar har dött i mitt akvarium den senaste tiden, antagligen på grund av sjukdom. ja hade en guppyhona som blev sjukt smal trots att hn åt, fick krökt rygg och röda gälar. när har samma sak hänt min musse-pigg platy, men den dog innan det hade gått så långt. det är ju bara för sorgligt det här. jag blir så ledsen om jag måste sanera hela akvariet.

give me freedom

jag vet att det inte är den officiella VM låten, men det borde vara det. den officiella låten är Waka Waka med Shakira.


dagarna efter

midsommar var helt fint precis som jag hade föreställt mig. vi var väl ungefär 12 pers som delade på en grill, vilket resulterade i att de som grillade först hade ätit upp långt innan de som var sist hade grillat färdigt. men det gjorde ingenting för det var så fruktansvärt gott med flintastek och nypotatis samtidigt som man skrattade och lyssnade på somrig musik som man blev alldeles sprallig och glad av. den som spelades flitigast var Wavin' flag och Alejandro. för att citera mig själv, "allting är möjligt när man hör den här fotbolls-låten!"

dagen efter midsommar vaknade jag och mats vid tio. vi försökte få liv i de som sovit över, åt frukost och sen satt vi bara ute och efterkrökade och grillade i solen. de åkte hem vid fyra och då gick jag och mats och la oss i soffan. degdagen. fett skönt!

idag körde jag hem, sitter och lyssnar på massa VM-låtar och äter popcorn, trots att jag inte alls är intresserad av fotbolls VM. men låtarna är bra iallafall!

lite midsommar på detta

om en stund ska jag köra iväg till tomelilla för att grilla med mats och hans gamla klasskompisar. solen skiner lite som den känner för, det blåser litegrann, men det är fruktansvärt varmt ute. och lite kvavt. jag har gått och svettats hela morgonen typ. hehehe. jag vill ha ett fint midsommarväder!

the continue

jag sitter uppe, det är mörkt ute, katten ligger inte på tröskeln utan på bordet alldeles bredvid min dator. jag ser på sex and the city, jag har förhoppningsvis gråtit färdigt för ikväll. ljudet på teven är inte av, kent har inte börjat döva mig och tankarna har absolut inte flygit klart.
var fan sitter min stängav-knapp?

I don't want the world to see me 'cause I don't think that they'd understand


photosession, starring me, myself and i


how did i get here?

ikväll ska jag bara sitta uppe hela natten och låtsas att jag har sommarlov. för på mitt sommarlov sitter jag uppe hela natten. det är bäst när det är helt mörkt ute, teven står på men ger inget ljud ifrån sig och alla har gått och lagt sig. katten ligger på tröskeln och rör bara på sig om jag ger ljud ifrån mig. jag ska se på första säsongen av Sex and the City, mest för att gråta och komma ikapp lite. om jag inte orkar se mer sex and the city kommer jag att stänga av det, kanske lyssna på lugn musik som man blir lite sådär tom av, typ kent eller något sånt, och sen kommer jag antagligen inte att tänka på någonting. eller, lyssnar jag inte på någon musik alls medans alla tankar flyger och far runt omkring mig.
det är väl en sån människa jag är.

wdvghjtrdlbjs

so tell me when you hear my heart stop. you're the only one who knows. tell me when you hear my silence. there's a possibility i wouldn't know.

my life 2008


på nära håll

Punk är att hålla sig uppe, flytande, och inte sjunka ner i sörjan med alla andra.

det som håller mig flytande

barn: jag är trött..
jag: jag med..
barn: jag vill hem..
jag: jag med..
barn: varför säger du samma som jag?
       

man vet att man inte är ett barn längre när man blir åksjuk av att gunga.
        

en pappa och hans son, (vi kallar honom kalle) går in genom dörren samtidigt som jag.
barn: kalle, är det din mamma?
jag och pappan: ehehehehehehe.. nej
        

barn: jag är allergisk mot ugglor.
fröken: har du varit så nära en uggla att du har märkt att du var allergisk?
barn: ja.
fröken: hur gjorde du då?
barn: jag klättrade upp i ett träd i natten.
fröken: det tror jag inte ett dugg på. ugglorna hade ju flugit iväg då.
barn: jag sa inte att jag var allergisk mot ugglor.
       

barn: ooh, vad fint. rita åt mig!

jag: okey, vad ska jag rita?

barn: en häst, en hästbebis, en prinsessa, en kung, en drottning, ett slott, en prins..


sån är jag

jag och Mats kände att det var dags att använda den vita markeringspennan jag var "skyldig" honom. jag förlorade nämligen ett vad. en stor del av dagen satt vi i uterummet och pysslade med våra skinnpajjer, haha. efter ett tag började pennan sega lite, så jag tyckte att vi skulle gå till bo ohlsson och se om de hade några vita markeringspennor, vilket de inte hade. de hade en sorts pennor vi trodde kunde fungera. "fäster på alla underlag", jodå, men färgen syntes inte. däremot hittade jag ett par vita klackskor som jag har letat efter, för 300:-, så det blev lyckat iallafall.
ifall någon undrar varför jag har målat vitt på armbågen så är tanken att göra en piltavla där, om jag bara hittar rätt pennor.


Twlilight - Eclipse

och nu går jag bara och väntar på att den nya Twilight filmen ska komma ut så att jag kan tvinga Mats att se den med mig. fast han har redan lovat att han ska se alla Twilight-filmena med mig. OOOH, kan den inte bara komma ut nuuu idaaag! jag vill inte vänta mer.
jag hatar att reklamen sitter kvar på klippet.sgjbkvbsoer

du gör mig illamående. och nervös.

inte min dag

allting snurrade och jag fick ont i magen och kunde knappt röra mig, varje gång jag tänkte växte klumpen i magen till en stor sten som man bara inte kunde ha där men jag fick inte bort den för att allt jag ville var att bara lägga mig ner någonstans där ingen kunde se eller hitta mig, lyssna på musik och bara finnas.
kanske var det något du sa

josefine heter jag ju

jag har nog aldrig sagt mitt namn så många gånger som jag har gjort dessa två dagarna. alla barn glömmer mitt namn så fort man vänder sig om. man uppskattar verkligen tystnaden som finns i personalrummet.

Josefine, kom och lek med oss

Första dagen på sommarjobbet började redan klockan sju. Massa sömniga barn som sedan blev väldigt busiga barn. Alla pojkar ville att jag skulle spela fotbill med dem, och alla flickorna ville att jag skulle leka med dem också. När jag gick för att knuffa på någon som ville gunga, skrek pojkarna att jag faktiskt måste spela fotboll med dem. Helt plötsligt var det "alla-mot-mig" , men jag vann ändå. Alla ville ha Josefines uppmärksamhet.
En sak är iallafall säker - jag kommer att somna tidigt ikväll.

sommar

lite sex and the city nu, sen får man väl gå oh lägga sig. jag börjar faktiskt klockan sju imorgon, så det är bäst att man är utvilad. det är trots allt era 5-6 åringar jag ska ta hand om.

made my night


de som tog studenten

fyfan vad ni är bra!<3

09MP tar sommarlov
och vi säger lycka till, puss och hejdå till:
Chad Ball, utbytesstudent från Usa.MediekunskapsMalin (till höger)och NaturkunskapsFredrik måste också få ett lycka till, puss och hejdå!


will be missed
btw, bilder från Sofia och Mirja

avslutingeN

sitter i en vit klänning och målade naglar. vart tog Josefine vägen?


2008


rhcp


dflgkjaerpojhg

ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting
ingentingingentingingentingingentingingentingingentingingentingingenting


precis som det brukar

så ligger man där i mörkret alldeles ensam och bara önskar att man hade någon bakom sig som andades varma och fuktiga andetag mot min nacke så att man inte skulle vara så förbaskat ensam men istället för att känna mig ihågkommen ligger jag och vänder och vrider mig samtidigt som jag undrar vad du gör och jag bara väntar på att mobilen ska lysa upp rummet, viberera, eller låta bara för att jag ska veta att du inte har glömt bort mig. men mobilen ligget tyst på nattduksbordet och jag ligger tyst och inbillar mig att du andas mot min nacke. jag vill inte inbilla mig, jag vill ha dina andetag på riktigt inatt.


jag lever utan luft

för inatt är jag en piltavla, och ångesten träffar mitt i prick.


det kallas tvivel

När du tvekar, låt en man komma in genom dörren med en revolver i handen.


.jag skulle stängt munnen.

typiskt

idag är jag hemma ifrån skolan eftersom att jag är färdig med alla uppgifter och sådär. jag tänkte att jag skulle åka in till stan och köpa skinnpajpennor och klistermärken till min bakbok. jag vaknade, såg vädret och gick och la mig igen. jag vaknade en stund senare av att jag hade ont i hela kroppen. jag har hunnit med en powernap också. det är ju typiskt att man ska bli förkyld och krasslig när det är den sista veckan i skolan. det är ju meningen att det ska vara sommar nu. vad hände med det?

sexton stycken

so please remember that i'm gonna follow through, all the way.


vacker

vi byter skor. du kan få mina, bara för att se hur det är att vara jag. du är jag och jag är du. jag lånar dina skor. jag känner din smärta och du känner min. vi provar varandras liv. jag ser saker genom dina ögon, du ser saker genom mina. bara för att se saker genom ett helt nytt perspektiv. vi provar att se saker på ett helt anat sätt. för att kunna förstå varandra lättare. vi byter skor för att förstå varandra lite lättare. jag låter dig låna mina skor.

bergsbestigarna

något av det roligaste jag sett


andas

léenden bleknar på sommaren

det var vi nog inte beredda på

visst är det sommar när man kan gå omkring i en somrig klänning utan strumpbyxor? visst är det sommar när man måste dra ner rullgardinen klockan sex på morgonen för att det är för ljust för att sova?
visst är det sommar nu?

skrivbordet

jag trivs vid farmors bärbara dator. jag har josse-fierat den lite, med shiftande bilder som mina "förebilder" har tagit. och den där konstiga texten på kom-ihåg-lappen är det latinska namnet för grodan på bakgrunden. sånna grodor vill jag ha i ett terrarium så att jag kan titta på dem jättemycket varje dag. (jag har blivit smittad av min djurvårdare till pojkvän) insideout

28 grader = stek hela eftermiddagen = en lagom bränd josefine
jag låg ju faktiskt på mage en ganska lång stund.

what's the story?

i hope you don't mind, i hope you don't mind that i put down in words-
how wonderful life is, now you're in the world

när vi ändå har byxorna nere, så att säga

nu märks det att skolan snart är slut. man har bara några få lektioner, man är ledig. imorgon går jag i skolan 10.20 - 1200, på måndag är jag ledig, på tisdag ska vi vara på stranden och grilla, på onsdag vet jag inte vad som händer och på torsdag slutar jag. sen väntar tre veckors sommarjobb.
jag är pepp på det

hjärtskaking

och just nu käns allting meningslöst och jag vill inte göra någonting just nu
jag vill inte springa jag vill inte sitta still jag vill inte gråta jag vill inte skratta jag vill inte vara inne jag vill inte vara ute jag vill inte vara vaken jag vill inte sova
men det hade varit annorlunda om jag var någon helt annanstans just nu

negerbullar

idag tog jag tag i bakandet till klassen imorgon. den sista engelsklektionen, så vi tänkte fika lite.

Recept
4,5 deciliter havregryn
1,5 deciliter socker
100 gram smör
2 matskedar kakao
1 matsked vaniljsocker
cirka 1 matsked kaffe. (jag brukar ha lite mer)
rulla dem i kokos eller pärlsocker. jag gillar kokos bäst.
här är de nakna.kladdkaka in picturesistället för fyra matskedar kakao, tar jag tre matskedar kakao och åtta bitar marabou mjölkchoklad som jag smälter med smöret.blanda alla ingredienserna utom det smälta smöret.


häll i det smälta smöret (och chokladen) blanda sedan alltihop till en jämn och fin smet.smörj och bröa en form. löstagbar botten är bra.in i ugnen på 175grader i ca 35 minuter.

 

färdig! den ska vara kladdig i mitten när den tas ut. skär upp den när den är varm och låt den sen svalna.


Graf

Bara för att jag är så duktig på illustrator.
söt groda eller?
done

RSS 2.0