svingod (knäckig) äppelkaka
hej alla. idag tyckte jag att det var dags för lite äppelkaka. vi hade nämligen hundratals äpplen i huset. kanske inte hundratals, men tiotals iallafall. typ.
den här gången provade jag ett annat recept!
1 tsk kanel
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk grädde
½ dl sirap
½ dl vetemjöl
den här gången provade jag ett annat recept!
Ingredienser
3-4 st äpplen1 tsk kanel
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk grädde
½ dl sirap
½ dl vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor.
Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter. Strö kanel över.
Lägg ner alla ingredienser i en kastrull. Sätt plattan på låg värme. Rör om tills allt har smält samman till en smet. Låt koka samman en liten stund. Bred smeten ovanpå äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Skala äpplena och skär dem i lagom stora klyftor.
Lägg dem i en smörad pajform, ca 25 cm i diameter. Strö kanel över.
Lägg ner alla ingredienser i en kastrull. Sätt plattan på låg värme. Rör om tills allt har smält samman till en smet. Låt koka samman en liten stund. Bred smeten ovanpå äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback