min favorit äppelpaj

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker 
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör

Instruktioner

  1. skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i en ugnsfast form, annars kan smöret droppa i ugnen.
  2. strö 2msk socker och 2tsk kanel över äpplena.
  3. blanda socker, mjöl och havregryn i en skål och häll över äpplena.
  4. hyvla smör med en osthyvel som täcker mjölblandningen. var noga med att täcka allt! annars kan det bli små mjölhögar.
  5. grädda i ca 20 minuter i 225 °C tills det blivit en fin färg och knäckig yta på pajen.

personligen tycker jag att det är godast med vaniljsås till, men det funkar självklart med vaniljglass också. det bästa med denna pajen är att det inte blir så mycket kladdig disk när man gör den. så är det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0