40- årig bröllopsdag

Släkten åkte till Ystads spa hotell och firade mormor och morfars 40- åriga bröllopsdag. jag tycker om min släkt. vi träffas nästan lite för sällan tycker jag.

Jag och Mats var fina


Mats och min syster. StorätarN


Min tallrik och jättegod mat.


Släkten äter mat.


Sen blev det fika.


Jag åt chokladpudding.


Mormor kände sig lite obekväm med kameran.


Janne kände för att göra sig till.


Mormor och morfar i egna höga personer


Moster Christina fick också vara med på bild (som kompensation för att jag glömde henne på nyår)


Min syster kan också vara söt ibland.


Pappa och moster Jeane var också glada.


Jag tycker om oss.

jag är mats egna fotograf

jag tog några bilder till min pojkväns djuraffär, Amazonas Djungel's fansida på facebook. jag blev lite besviken över bilderna för att de ser korniga ut. så går det när man har för hög iso. jag delar med mig av bilderna ändå, för de är ju så söta.


fredagsmys

idag är det fyra minus ute, men det hindrar inte mig för jag har sol i sinnet idag! det är fint att vakna halv nio på morgonen och solen lyser in genom fönstret och en katt som ligger bredvid. men trots att det är fyra minus har jag kjol och mina sex år gamla converse på mig. men det gör ingenting för jag har raggsockar på mig också! hur som helst är det fredagsmys på fotolektionen idag för jag har bakat kladdkaka och Julia har bakat negerbullar!

here you come again


aj

sen blev det lite jobbigt att svälja. som om något satt i vägen, en klump typ. men det var ingenting sex and the city inte kunde fixa.

blogghumör

det är så himla stökigt här hemma och jag håller på att bli knäpp! jag fick ta saken i egna händer, och visst känns det ändå bättre att alla lösa papper ligger på hög istället för att vara utspridda över hela skrivbordet? nu ska jag göra kladdkaka, sen ska jag plugga på engelskan. så det så!

bloggbloggblogg

jag skulle lägga upp ett youtube-klipp med Here you come again med Dolly Parton, för den låten är så himla fin. nog om det! snart ska jag ge mig på att baka en kladdkaka till mina små fotokollegor, så att vi kan ha det lite fredagsmys på lektionen. frågan är bara om jag kan låta bli att äta en bit ikväll. eller så får jag göra två stycken, så kan man ha en bit till imorgonkväll också. oj, vilket dilemma jag fick.
på tal om något helt annat så hade jag några mjölmaskar (tror jag att det var) som egentligen var till mina grodor, men jag visste inte att mina grodor var för kräsna för att äta mask. hur som helst så skulle jag kasta ut äckelmaskarna idag, och till min förvåning såg jag en liten skalbagge i buken. så, den lilla masken blev till slut en ståtlig skalbagge. men den åkte ut lika fort för det.

Hej på er


fint

efter mycket slit och avbockningar bestämde jag mig för att sova. jag gick och la mig klockan elva, och två timmar senare gick mats och la sig. det är väldigt vuxet att gå och lägga sig på olika tider i ett förhållande.

fröken sekreterare

idag fick mats sina varor till sin djuraffär, och vem får då hjälpa till att bocka av och packa upp om inte självaste flickvännen? fattas bara glasögon, knorren på huvudet, den svarta kjolen och skjortan. ganska roligt ändå. det blir så fint så fint.

hjärtans fröjd

utan tvekan de bästa böckerna jag någonsin läst. Hjärtans Fröjd och The Return av Hjärtans Fröjd av Per Nilsson. varje gång jag frågade efter den boken i butikerna frågade jag efter författaren Herr Nilsson, fastän jag övade på att säga Per Nilsson hunda gånger innan jag gick fram till expiditen. läs dem!








hej

idag har jag bloggtorka

grodornas hem

idag har jag tagit ut de mögliga pinnarna och den ruttna blomman ur mitt terrarium. jag har plockat nya pinnar uteifrån och de har legat och gottat sig i ugnen nu, så snart ska jag upp och göra mina grodor lyckliga. imorgon ska jag få en liten växt av mats, och kanske köpa en gullranka. det kommer bli så fint så

bilderna gud glömde (eller sånt vi gör på fredagslektionen)


josefine, vad finns i din godispåse?

i min godispåse finns mycket, mycket choklad, såsom majsbollar, mars, (som pappa alltid äter upp.) chinachokladpuffar, de där platta, runda chokladerna med små blommor eller mönster på, twix, romerska bågar, polly, (helst de mörka.) några surisar också, ni vet sånna buzz-flaskor. lite zoo apor. någon klubba blev det också denna gången. får höra att jag har en väldigt tråkig godispåse. men jag är nöjd. och pappa med.


kristoffer appelquist


s0l

idag solade jag solarium för första gången. det var faktiskt väldigt läskigt att ligga i en liten box med lock på när man är claustrofobisk. men det var skönt också.
känner mig lite som bea nu; "måste sola igen, igen, igen!"


sk0la och sånt

idag gick jag i skolan i en timme. det känns inte så himla lönt faktiskt, men det är skönt att sluta tidigt någon dag. dessutom är jag ju ledig på onsdag. idag ska jag och min syster fika och göra ärenden och sånt. jag kanske kan köpa en liten fisk och sånt. hur som haver, och sånt. nu har jag bloggat färdigt och nu ska jag sluta upp med att skriva massa strunt. puss och kram och allt det där.

gfhfgj


nonsens som blev något fint

jag började det här inlägget med massa struntprat och nonsens om min bloggtorka och mitt just nu gråa liv och så vidare. men då snubblade jag över ett inlägg från min systers blogg, och jag citerar:

"Min syster är också världens finaste. Vi busar och bråkar ibland, men det är mest på skoj, vi vet att när man har en dag där allting känns jobbigt och världen knackar en på axeln och man bara vill gråta och vara ensam, det är okej, vi får lov att ha sådana dagar. Om hon blir ledsen så blir jag ledsen, bara för att jag hatar att se henne ledsen. Vi kan sitta och skratta långt in på nätterna åt saker som egentligen inte var roliga. Jag väcker henne vid nio på morgonen bara för att jag inte vill vara ensam och för att jag saknar henne. Jag drömde inatt att hennes pojkvän var otrogen mot henne, jag skällde ut honom och kastade saker på honom bara för att jag inte vill se min syster ledsen."

och då får jag kontra med att min syster är minsann den finaste systern jag har, utan att ens överdriva lite. hon finns alltid där för mig och henne kan man prata med när som helst om vad som helst. hon är den enda personen jag kan bli riktigt irriterad på, ni vet sådär så att man nästan gråter så arg man är? men hon är också den jag delar min sjuka humor med, den jag skrattar mest med, och en av de få jag kan vara mig själv med. hon har aldrig skämts över att gå bredvid mig, eller att ses med mig, trots att jag ser ut som en skrothandlare utan hår på halva huvudet. folk säger att vi är lika till utséendet. jag tvivlar. jag hatar att hon väcker mig tidigt på morgonen, men jag blir lite besviken om hon inte gör det. jag säger som det är, rakt ut. jag älskar min syster, även fast jag förmodligen är ganska dålig på att visa det.


oasis - wonderwall


ur balans

idag är en sån dag då jag utan problem skulle kunna börja gråta över att mina mackor blir brända i ugnen. så jag får akta mig för det.

skoluppgift - smycken

 

godmorgon

inatt drömde jag att jag åt hamburgare med Dan Ekborg och Petter. det var fint.


jag undrar


blogg i sängen osv

blogg i sängen innan man somnar är fint. softisch-listan på spotify, skiftande-färger-hjätat och katten i sängen gör det finare.

hicklingarna kan inte simma

är det något jag hatar så är det hicka. jag har haft hicka sex gånger idag.


the return of hjärtans fröjd

"de ligger inte lätt för mig, de där tre orden. de gör motstånd. skorrar. känns fel, känns tillgjorda, som en inövad replik. en pratbubbla. sockervadd. somliga säger det lätt som ingenting. jag älskar dig. vi ses. puss.
somliga verkar tro att det är ett hemligt lösenord som öppnar alla låsta dörrar, som ger tillträda in i alla stängda rum. eller en fribiljett. somliga verkar tro att det betyder så mycket mer än vad det betyder. jag vet inte. de ligger inte lätt för mig, de där orden. de har aldrig varit en del av mig. förrän nu. nu ikväll. nu kan jag säga det och mena det. utan tvekan. utan skyddsnät."

-

det stör mig inte längre. varför stör det inte mig längre?

frukt är godast i småbitar

varje morgon när min pojkvän har vaknat går han upp i köket och skär upp frukt i små bitar till sina fåglar, och varje morgon när min pojkvän står i köket och skär upp frukt i små bitar till sina små fåglar står jag där och tar några fruktbitar. det har till och med gått så långt att jag ber honom skära upp frukt enbart till mig. och idag sitter jag här med en skål med apelsin- och äpplebitar som jag äter med gaffel. hur fint?


det var jag och jag gjorde det bara för dig


kjhkljaälfhlgfmnaätojhaäkm

andas jag fortfarande? 
- jag vet inte.
- inte jag iheller.


istället

har jag på mig din tröja och låtsas att du är här.


fredagar osv

jag ballar alltid ur när jag ska städa. jag skulle plocka undan mina tomtar och det slutade med att jag städade alla mina lådor osv. det är väl josefine i ett nötskal kanske. nu ska jag koka ris och sen ska jag nog göra kladdkaka och se ännu fler avsnitt av sex and the city. jag har redan sett hela säsong ett. det är så himla fint.

hur fint?

började dagen med frukost x-antal avsnitt av sex and the city. det är fint

film osv

snart får jag finbesök men jag har redan städat så det är ingen fara.

alltid din, alltid min. alltid vår


2010 i några få ord

Januari 2010. ingenting speciellt med nytt år och sådär.


Februari 2010. jag och min pojkvän firade ett helt år med varandra och han hade skjorta och jag hade klänning. vi bastade, drack vin och grillade. snön stoppade inte oss. i februari kom jag på att det var helt okey att vara insnöad. sålänge man var det med honom.


Mars 2010. vi hade vår andra klassfest, jag fyllde 17 år och tänkte att jag var ganska gammal men det var jag ju inte. längtade jättemycket till london, satt uppe hela nätter och lyssnade på kent och visste inte vad jag ville göra med mitt liv, lite som att stå med en fot i vaggan och en i vuxenlivet, så att säga. jag trodde att min bea-fisk var på smällen, men den dog istället och senare köpte jag mitt egna akvarium och var jätteglad över det.


April 2010. vi hade studiebesök och jag blev jämförd med lisbeth salander. jag fantiserade om att flytta till göteborg för att plugga när jag tagit studenten. jag längtade fortfarande efter london och jag satt fortfarande uppe hela nätterna och lyssnade på kent och såg när solen gick upp.


Juni 2010. jag fick mitt första sommarjobb. jag jobbade på dagis i tre veckor, som var de värsta veckorna i mitt liv. jag drömmer fortfarande mardrömmar om att jag jobbar på dagiset ibland. jag firade midsommar med min pojkvän, jag satt uppe på kvällen och såg på sex and the city. min pojkvän tog studenten, jag fick farmors laptop.


Juli 2010. jag började sälja jordgubbar på heltid resten av sommarlovet. det hände att man vaknade mitt i natten och trodde att man jobbade. väldigt psykiskt krävande. dessutom åt jag mängder av jordgubbar och smält choklad varje vecka. grisfest och marknader. jag ville försvinna ibland, bara vara borta en stund, men jag städade istället för att känna så. jag läste ut två böcker av per nilsson och jag och mats åkte till ystads djurpark.



Augusti 2010. min pojkvän blev väldigt sjuk och fick åka ambulans till lunds universitetssjukhus och jag åkte fram och tillbaka mellan mitt hem och mitt hjärta. jag åkte till göteborg och åkte balder minst två gånger. jag åkte till ullared. min pojkvän kom hem igen och jag var världens lyckligaste. jag åkte till malmöfestivalen, jag såg lars winnerbäck på stortorget och det var ett av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv. jag köpte två grodor till mitt akvarium som dog lite senare.


September 2010. jag kom en timme för tidigt till skolan varje tisdag. jag färgade mitt hår rött för att överleva hösten lite sådär spontant. jag började på kickboxning. det var inte en av mina gladaste månader. jag kände mig väldigt medelmåttig.


oktober 2010. fester, skratt, mys. pluggade mycket psykologi som jag ändå fick göra omprov på. gick runt på backarna i kåseberga. bestämde mig för att raka mitt hår. firade mats födelsedag. färgade om mitt hår, hade höstmys i sommarsugan.


November 2010. jag inredde terrariet till mina grodor, gick på halloweenfest med världens sämsta utklädnad. fick mina små grodor. åkte till skolan och satt där en hel dag och väntade på lektioner som visade sig vara inställda. hade kanske världens sämsta fredag ever. ringde en snubbe klockan två på natten, vars nummer jag inte har inlagt i mobilen. det blev årets mysterium, eftersom att jag inte ens hade pratat med mannen som visade sig vara 40+ och bodde i oxie. han visste inte vem jag var och jag visste inte vem han var. jag gjorde äppelpaj varannan dag, fick min kamera, det kom jättemycket snö, jag var trasig och jag och mats låste fast ett hänglås i parken.


December 2010. jag och mamma var innesnöade och hade en bakdag. jag gjorde en önskelista (fyra av de sakerna fick jag faktiskt. synd att det inte var en nakenkatt.) jag opererade stortån för tredje gången. jag hittade ett rött läppstift. julbord efter julbord, innesnöad på julafton (men några grannar kunde gå hit.) ville fixa mitt akvarium och hade en fin nyår.



mitt 2009 då?


såntdär fint förstås

igårkväll såg jag på sex and the city- filmen nummer 1 och åt vaniljglass och grät för att den var så himla fin, och idag köpte jag sex and the city- boxen med alla sex säsonger för 699:- på hemmakväll. hur fint!?
dessutom håller jag på att våffla mitt hår. det är fantastiskt. jag älskar fluffigt och stort hår. tänk om man skulle göra som finaste julia och permanenta sig? fast det vågar jag nog inte. eller gör jag? eheh


fröken swift

jag har hamnat i någon sorts Taylor Swift koma. hon är så himla fin och snäll och söt och duktig och (jag kan hålla på sådär hela dagen, så jag slutar nu istället.)
jag är nog lite hemligt kär i henne en stund


favorit

  • dag: torsdag
  • färg: röd  
  • årtionde: 70- tale 
  • klädesplagg: mats tröjor  
  • årstid: vår
  • filmgenre: komedi eller skräck. men drama är också br 
  • siffra mellan 1-10: 8 
  • frukost: ostbulle med ost och gurka och chokladmjölk i skolan. jag äter inte frukost hemma. 
  • krydda: grillkrydda
  • lukt: kattmat
  • efterrätt: friterad banan och glass typ. det är grejer
  • sällskapsspel: alfapet och rappakalja 
  • tid på dygnet: kväll eller tidig morgon. (om jag är vaken)
  • träning: jag har nog ingen 
  • dryck: oboy och cola 
  • ljud: när katter dricker vatten 
  • sätt att färdas på: bil
  • kock: Gordon Ramsay, Per Moberg och handär nakna kocken. Jamie Oliver
  • skor: mina rosa (gråa) converseskor jag fick när jag gick i femman 
  • skolämne från gymnasiet: foto 
  • musik att festa till: min partylista 
  • sport att se på tv: ingen sport på teve 
  • må-bra-film: sex and the city 
  • instrument: säckpipa
  • dryck att bli full på: inte mintu iallafall. det är en sak som är säker. fick lite klök när jag tänkte på den.
  • tv-serie: sex and the city
  • Jackass-kille: Steve- O

  • mhmhmhmhm

    de dagarna man vaknar, sätter sig i soffan och inte har någonting att göra på hela dagen är för mig helt värdelösa. två dagar i rad. fett ovärt.


    heartbeat, heartbroken, heartache, heartattack, paperheart, heartless


    2010/2011




    mat, julklappsspel, raketer, osv. nu är allt förevigat på bloggen, även fast ingen vill vara med. lite spill får man tåla!

    Nytt år.

    Idag är det ett nytt år, den första dagen på ett helt år, 2011. Vad som ska hända detta året, ja, det vet vi inte. Ett oskrivet blad. Hur kan man då sammanfatta året som gick, händelserikt, fantastiskt och det hade sina sorgliga stunder. Hade vi en fin sommar? Ja det tror jag faktiskt att vi hade, även om det regnade många av dagarna, speciellt de dagar då det var dags att sätta sig och sälja jordgubbar. Men annars var det en fin sommar. En fin vinter, absolut. En vit jul fick vi såsom många önskat, jag var nog en av dem fast jag egentligen inte gillar snö. Ja ett gott slut på 2010 fick vi och vi hoppas att 2011 blir ett minst lika bra om inte bättre år!

    Ett gott nytt år önskar jag er!

    Guestblogin,
    Tess.

    RSS 2.0