djurrättsaktivister

"Under natten släpptes 17 000 minkar ut från en minkfarm i Älgebo utanför Skillingaryd."
det där med djurrättsaktivister är ett luddigt ämne. de släppte alltså ut 17.000 minkar i naturen och hoppades på att de skulle överleva och slippa bli en dyr minkpäls efter att de plågats till döds. chansen för att minken ska överleva är kanske mindre än 50%? om vi räknar upp alla faror som finns i naturen som de aldrig har stött på. bilar, jägare, rovdjur och kanske till och med giftiga växter. de vill alltså att ett djur som blivit framavlat för att bli en jacka har kvar alla sina instinkter de måste ha för att överleva. jag är tveksam. dessutom betecknas händelsen som djurplågeri. antar att det inte riktigt gick som väntat.

å andra sidan tycker jag inte alls att det är okey med päls, såvida man inte tar vara på pälsen/skinnet när man ändå ska slakta och äta djuret. men att jaga och föda upp ett djur bara för pälsens skull går fetbort.


http://www.jnytt.se/nyhet/35480/17-000-minkar-utslappta-utanfor-skillingaryd


Kommentarer
Postat av: Magnus

Händelsen betecknas inte som djurplågeri, det är landsortspolisen som rubricerat det som det efter att ha pratat med ägaren, som givetvis vill att det ska framstå som att han är the good guy och de som släppte ut minkarna är the bad guys. I själva verket skulle samtliga minkar på farmen på ett långsamt och plågsamt vis gasas ihjäl om mindre än två månader. Nu får vissa chansen att överleva samtidigt som minkfarmaren fått en rejäl smäll mot sin verksamhet och inte lär starta upp igen.

2010-10-10 @ 12:02:12
Postat av: josefine

den här händelsen betecknades som djurplågeri. det stod på hemsidan. självklart kommer minkfarmen att starta upp igen. om de inte fångar in tillräckligt många minkar kommer han förmodligen köpa minkar av andra minkfarmar och börja om igen. jag tror inte att ett attentat från djurrättsaktivister stoppar en minkfarmare från att fortsätta sitt arbete.

2010-10-11 @ 17:39:55
URL: http://prettdemon.blogg.se/
Postat av: Emma

tycker det är lite både och det där, det gör ju att minkarna slipper leva i det förhållanderna, men samtidigt är de inte vana att leva i vilt tillstånd. borde finnas någon bättre lösning, men det gör det nog inte.

2010-10-11 @ 17:49:56
URL: http://emmasol.blogg.se/
Postat av: Celia

Agree!

2010-10-11 @ 18:14:53
URL: http://celiadanielsson.blogg.se/
Postat av: Jenny

Helt klart djurplågeri det där. Dem har ingen chans att överleva där ute när dem aldrig varit med om farorna. Även om dem inte hade en bra miljö där dem var.. Tycker människor överlag ska bli snällare mot djur.

2010-10-11 @ 18:21:59
URL: http://www.jennysmode.se
Postat av: lovisa

fin header!

2010-10-11 @ 18:44:09
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0