det är så det ska vara

och idag låste vi fast ett hänglås i parken vid ankdammen och slängde nyckeln.

dendär mats

hela natten har han legat och knäat, slagit, strypt osv. jag vaknade av att han smällde mig i ögat jättehårt och det gör fortfarande ont. nåväl, det är väl så det är när man är tillsammans med en kampsportare som till och med slåss i sömnen.
nog om det. efter frukosten ska mats och jag gå ut i snön, och vi skulle gå till en hemlig plats. nyfiken i en strut och lilla josefine tittar ut

<3


det där med snö

jag har lite delade känslor angående snön som har kommit nu.

nackdelar:
det är kallt
det tar mycket längre tid att gå
närsomhelst kan man få en snöboll på sig av en okänd person
det är halt
när det blir slask

fördelar:
det gör allting mycket ljusare
det är fint
man kan bli innesnöad
julkänslan
det är så himla mysigt


aj

jag är trasig idag och det gör ont att vara jag idag

sakta ner, långsammare, stanna för fan jag hinner inte med

just nu känns det som att jag har så himla mycket som händer i skolan med inlämningar och prov och uppgifter och redovisningar men jag har planerat så himla mycket i min almenacka och skrivit upp saker in i minsta detalj om vad jag ska göra varje dag för att jag ska kunna hinna men fastän jag gör det är jag fortfarande långt ifrån färdig och jag måste välja bort saker i mitt liv som är mycketmycket viktigare för mig än ett jädra betyg och när det kommer till kritan gjorde jag ändå inget bra jobb och då tänker jag att jag likabra kunde struntat i det från början och gjort allt det där som skulle få mig att må bra men istället sitter jag och blir arg och ledsen på mig själv för att skolan förstör mitt liv
och hur logiskt är det?

saknar lite

idag träffade jag en av mina gamla lärare och jag blev så himla glad för att hon blev så himla glad av att se mig och hon tyckte att jag var jättefin och hon var fortfarande lika glad och pratade lika fort som förut


du gör min dag och du vet vem du är


herr eller fru Rhacodactylus Ciliatus hälsar


om en stund ska jag åka till min sjuka pojkvän så den här bilden får ligga här för den tog vi innan idag


orm överfallen av paparazzi i hemmet

vissa ormar var väldigt giftiga och/eller oberäknerliga och de fotade jag genom terrarieglaset. därför ser vissa bilder suddiga och knasiga ut. tack för mig och tack till några av petters ormar som ställde upp, mot- eller frivilligt.



bilderna är oredigerade.

canon 500D


with canon you can

idag fick jag min canon 500D av min granne som betalade ungefär halva kameran. jag bara blir som himla glad och idag springer jag runt och fotar allt jag kan!


multimedi-jan

igår åkte jag till mats istället för Malmö och Robins. där somnade jag i soffan, åt glass, såg på teve och var mys i mats täcke. det var 3248568945 gånger bättre än malmörobins.
idag sov jag lite extra länge, men då valde jag också bort frukosten. jag brukar inte äta frukost på morgonen, men usch så hungrig jag är idag.


min favorit äppelpaj

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker 
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör

Instruktioner

  1. skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem i en ugnsfast form, annars kan smöret droppa i ugnen.
  2. strö 2msk socker och 2tsk kanel över äpplena.
  3. blanda socker, mjöl och havregryn i en skål och häll över äpplena.
  4. hyvla smör med en osthyvel som täcker mjölblandningen. var noga med att täcka allt! annars kan det bli små mjölhögar.
  5. grädda i ca 20 minuter i 225 °C tills det blivit en fin färg och knäckig yta på pajen.

personligen tycker jag att det är godast med vaniljsås till, men det funkar självklart med vaniljglass också. det bästa med denna pajen är att det inte blir så mycket kladdig disk när man gör den. så är det!


övrigt

efter mitt tidigare inlägg i skolan kände jag att jag var i skolan heeeelt i onödan. jag hade ont i huvudet, jag var trött och jag såg till och med suddigt. jag åkte hem och la mig bums meddetsamma och jag har varit trött sedan dess. jag satt här och kände att, det hade varit himla gott med äppelpaj, så jag gjorde faktiskt en och den står i ugnen nu. men jag är nog inte så sugen på paj längre. jag kommer nog att somna i soffan.
några i vår klass ska följa med ettorna till malmö för att se inspelningen av Robins, men jag vet inte riktigt om jag orkar det. alltid när jag inte vill bli sjuk, då blir jag det. typiskt mig.

klagobloggen.se

jag sitter i skolan och har snart haft håla i 3 timmar. bara en timme kvar tills min nästa lektion börjar. jag är världens tröttaste josefine, har ont i magen, i huvudet och är allmänt trött på livet idag. men det går över när jag gifter mig, som man säger.

bara så att ni vet. peppar mig lite

                                                   

masterchef och bihåleont

idag sitter jag invirad i mats täcke med mats laptop framför teven med Masterchef Australia. jag har faktiskt mats tröja också på mig. hursomhelst, det blir ingen skola för mig idag inte. har ont i bihålorna, i halsen, i kroppen och får panik varje gång det täpper i slutet på näsan nere i halsen. jag hoppas väl att han snart ska komma in och tycka synd om mig, men han måste ta hand om alla sina djur först. jag får tycka synd om mig själv. fast nu kom hubbekatten, han får tycka synd om mig lite.

såntdär fint

jag har en liten låda med saker på mitt rum. i den lådan hittade jag gamla brev som jag har fått, de flesta fick jag under lågstadiet när man inte var kär i samma kille i mer än en vecka. sånna saker man inte har hjärta att slänga för att man skrattar lite åt den tiden i livet när allting var hur lätt som helst.


varför fattar du inte att jag fattar? det gör ont, key? sluta nu


fredagsmys my ass

ingen chips, inget på facebook, ingen syster, inget alls. ska detta kallas fredag?


Nattbilder, redigerade vs. oredigerade

igårkväll gick jag och mats omkring i tomelilla och frös eftersom att jag missat göra fotoläxan till idag. men det blev ganska bra ändå.

oredigerad.

redigerad


redigerad


oredigerad


redigerad


oredigerad


tack för mig

hjghkgrsd

jag hinner inte med jag gör verkligen inte det jag känner bara att allting kommer på en gång och när jag försöker reda ut det kommer det lite till och då tänker jag på det istället och då kladdar allt ihop sig till en stor klump av ingenting och det kan jag ju inte använda

.

jag tänkte lägga in massa bilder. men det verkade helt plötsligt så himla oviktigt

bara jag igen

det är tur att man har vänner som tycker det är roligt att fota en liten narcissist som mig.



älskar't

idag åkte jag till skolan för att ma min första lektion klockan åtta. grejen var den att min första lektion var inställd, så nu får jag sitta i skolan till 13.30. KANON! JAG BLIR SÅ GLAD

mina hjärtan

Jag är så kär i de små liven så jag tror att jag spricker! Jag har ännu bara hittat två av fyra grodor, men de är lite rädda nu. för hoppningsvis kommer de snart fram. jag har döpt den lilla grodan på första och andra bilden till Polly. det passade så bra eftersom att arten heter Polypedates Leucomystax på latin, men de andra tre har inget namn ännu. lilla Polly blev lite rädd när jag sprayade i terrariet, så hon hoppade ner på marken och blev alldeles jordig. stackars liten.

Ge gärna namnförslag!



grodaaaaan

IDAG HAR JAG FÅTT MINA GRODOR! JAG ÄR SÅ HIMLA GLAAAAAAAAD!

repris då

nu blev jag lite paff faktiskt. igår skrev jag ett inlägg om en mardröm jag hade, men tydligen har den inte publicerats(?) så jag får väl göra det, en gång till, men det kommer inte alls att bli lika bra som jag skrev då, eftersom att jag inte minns drömmen lika tydligt längre. helt galet. iallafall:

"inatt drömde jag att jag satt i en buss med massa fina människor, och helt plötsligt ser vi hur sateliten kommer farandes mot marken i en fruktansvärt hög hastighet och allt vi kan göra är att titta på när våra hjärnor smälter på grund av all radioaktivitet och strålning. sen vaknade jag av att det gör ont i öronen och jag vet inte riktigt om jag lever eller inte. men det gjorde jag."


det fattas något

idag följde jag med mats på reptilmässa i malmö, och jag skojjar inte om jag var >___< såå nära på att köpa en liten grodbebis. det var helt sjukt så nära det var, men mats hindrade mig, eftersom att jag kommer att få några stycken helt gratis om ett par dagar. tanken var att jag skulle få dem imorgon, men det blir lite senare än så och jag håller på att längta ihjäl mig så mycket. jag går och tittar i terrariet hela tiden. det fattas något


halloweenfest




Evelina's bilder

halloween dårå

klockan åtta ikväll åker jag och matsiiboii till sjöbo på halloweenfest. jag försöker det värsta jag kan, men jag ser verkligen inte ut som en prins. hemskt jobbigt.
jag ska vara Prince Ronald och Kaycie ska vara Princess Elizabeth. Kaycie är en utbytesstudent från Kanada som går i vår klass, och hon tyckte att vi kunde vara den här historien om the Paper bag princess.
jag liknar inte!



november

alltså, oj vad mörkt det är.

nu väntar jag bara på att gästerna ska flytta in


höstmys i blekinge


RSS 2.0