Nyår!

Gott nytt år alla glada! Om en halvtimme sitter jag på en buss mot Sjöbo för att träffa BäaBus och ha en übertrevlig kväll.

GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA MÄNNISKOR.

bortglömd?

Absolut inte. Jag har bara inte riktigt haft tid att skriva.
Igår var jag, mamma, pappa och min syster i Malmö och shoppade. Jag hade otroligt nog fått spenderbyxorna på mig, och slösade ungefär 1500:- tror jag att jag och Mats kom fram till.
vi hade shoppat färdigt vid tretiden, och klockan fyra hälsade jag på Mats. Han och jag tog tåget 9.50 imorse, men han skulle inte hoppa av i Köpingebro som jag. Änsålänge har jag bara varit hemma och målat naglarna, men senare ikväll ska jag till Rille och inviga hans nya rum med filmtittande.


Gårdagens inköp:
En svart och en vit tunntröja. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det.
En kortärmad med u-ringning på ryggen
Ett par jeans-tights
En klänning

En bh med matchande trosor

En mascara

Tott ville också vara med på ett hörn..




mitt kaos

det är knappt så att man vill andas ikväll, det gör för ont i mig.
och dendär klumpen i halsen som ständigt gör sig påmind, hur får man den att försvinna? de tårarna som rinner ner från mina kinder med jämna mellanrum, när tar de slut? den smärtan mitt hjärta ansvarar för, kan någon berätta vad jag ska göra åt den?

jag gör vadsomhelst för att det ska försvinna. jag orkar inte ha det så.

Vill du nåt så vet du vart jag finns

Mys med Jojjo, Tilda och Rille ikväll.
I like that.
<3

The game of life isn't over

Efter många om och men fick vi mamma och pappa till att spela alfapet med mig och Tess. Någonting som definitivt borde göras oftare.





Annandag Jul

Världens tråkigaste julväder idag kan man väl säga. All snön har regnat bort, kallt är det också.
Snart ska min familj iväg till min riktiga morfar. Min släkt är väldigt krånglig att förstå sig på, därför ska jag inte ens försöka förklara. Iallafall så ska vi dit och äta och vara lite trevliga.

Här är vårt program av Julrutan som några i vår klass spelade in.
btw, så är det jag som är programledaren.. hEhE

God Jul

Jag har aldrig gillat uttrycket "God jul". Jag drar mig väldigt mycket för att säga det, det känns liksom inte alls rätt i munnen när man säger det.
Iallafall så är det Julafton, vilket också är en högtid jag inte precis älskar. Man ska köpa paket, man ska göra det, och det. Det är inte så att jag är snål, utan att jag har något så fruktansvärt dålig fantasi. Jag vet inte vad jag ska köpa. Dessutom känner jag mig lite dålig när jag får julklappar. Mats julklapp blev försenad, och då känner jag mig lite dåligare.

Jag vaknade hos Mats, sen åkte jag till farmor och åt mat. När vi sen skulle köra hem hade mamma glömt stänga av ljuset på bilen, så vi hade minsann ingen ström. Då fick mamma ringa och be Jörgen (en av våra gäster ikväll) att komma och ge oss ström, så vi hann se det sista av Kalle Anka.

Om en kvart kommer våra gäster, bland andra en stor hund vid namn Grace, som är med i Wallander-filmerna. Jag undrar lite hur Tott ska hantera det. Det kanske blir lite som Piff och Puff och Pluto i granen. Haha!


GOD JUL.


Jag skulle vilja bo i en julgran

Precis som Piff och Puff.


Julen är hääääär

Idag hade vi julavslutning i skolan. Vi började klockan elva med fika, sen lyssnade vi på sång i aulan och slutade lagom 11.50. Tess hämtade mig i skolan och sen åkte vi hem och såg på den gamla Julkalendern Jul i Kapernaum!, - typ den bästa kalendern ever!
Idag har vi även hunnit med att äta lussebullar, druckit glögg, gjort julskinka, städat och klätt granen. Imorgon ska jag till Matsbabe.





hjärtskakning

först dör man lite, sen dör man lite till.

.. sen finns ingenting kvar i mina tankar

Idag har vi bara mysdag i skolan. Vi har bakat tårtor, så nu ska vi äta dem. Jag har spelat Guitar Hero också och jag ägde ut alla någonsin.
Ikväll ska vi nog sätta in julgranen och klä den. Kanske göra lite knäck och mysa lite. Imorgon ska jag nog till Malmö och fixa lite julklappar, och efter det skulle jag nog till Mirja och vidare till Mats.

Jag är trött. Ge mig lov. Inte julafton.

jag vet inte

Igår följde Mats med min familj på julbord hos våra släktingar. Vi badade utomhusjacuzzi som var 38 grader varm i snöstorm. Det var fruktansvärt skönt! Halv tolv försökte pappa få tag på en taxi så att vi skulle komma hem. 1,5 timme senare kom taxin, och vi fick gå den sista biten hem. När vi kom hem åt vi nattbulle, och jag och Mats gick och la oss klockan tre.
Idag vaknade vi vid elva. Då åt vi frukost, och mamma och pappa körde Mats hem vid två. Sen köpte vi en gran.
Nuu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag är trött iallafall. Hela min dag har spenderats i en bil. Yaaay!

Ta en drink till, kör sedan hem

Pappa städade alla hyllor och sånt i köket, så jag diskade vår besticklåda, och alla besticken ligger nu i diskmaskinen.
Hur lönt kändes det?  - Inte så väldigt kanske, men fint blir det!
Nu sitter jag och pratar med Bäääaaaa och lyssnar på trevlig gammal musik.
Sån man har glömt att man har. Då blir man så nostalgisk.


Vintern är kall och hård

Jag var ute en sväng förut. Usch och fy så kallt det är! Massor av snödrivor fanns det också. Jag drunknade lite! När jag hade varit ute gick jag in och såg br00tal ut för mig själv.
Nu ska jag äta vitlöksbröd!




snö snö snö föll ner ner ner så alla måste skotta

Godmorgon! Jag vaknade klockan sex, sov till tjugo i sju och gick upp fem över. Nu har jag fått reda på att skolorna är inställda. Jag är ensam hemma, så jag lyxar till det med varm choklad och varma mackor till frukost.
Lite senare går jag nog ut en liten stund och busar i snön.
Frukosten kallar!

Där ute krigar vintern emot våren

Usch fybubblan vad kallt det är idag! Nu är det minst två minus här hemma. Vi var ju näästan innesnöade idag. Men vi kom ju ut, som vanligt. Bussen var bara fem minuter sen också. Lite lagom kallt var det ju med fyra tröjor, två byxor och en skinnjacka. Hoho, burr! Men fin var jag iallfall!






Min syster läser min blogg 4 gånger om dagen.. Förslag på hobbys?


Jag sjunger min sång

VEM ÄR HÅRDINGEN I SKINNJACKAN?




DET ÄR JAG!


let your dreams come rushing in

mina ögonlock är tunga som bly.
fet risk att matteprovet går bra.
nja, skulle inte tro det.


Om jag inte fanns

Mats klocka ringde klockan sju, då gick vi och duschade och sen gick jag och la mig igen eftersom att jag började senare än vad han gjorde.
Nu sitter jag i skolan och är übertrött och snart har vi matteprov som jag inte förstår en enda siffra av. Jag satt hos Mats och pluggade igår, men utan framgång. Han kunde inte hjälpa mig, och jag förstod ingenting. Sååå vi får väl se hur det går idag, om jag överlever dagen ut.


snabbloggarN

Jag sitter hos Mats och han tvingar mig att plugga matte samtidigt som han pluggar svenska. Grejen var den att istället för att plugga gick han in på facebook, men jag fick inte gå in på facebook! Men jag slog mig ur hans järngrepp och fick fem minuter på mig att leka lite vid datorn, sen skulle jag minsann plugga.

NU PLUGGAR JAG!

Någonting tjockare än blod

Jag försov mig en timme innan jag skulle till skolan. En väldigt stressad Josefine som glömmer hälften av det hon ska ha med sig hann otroligt nog med bussen iallfall. I skolan har det varit väldigt lugnt, det är ju snart lov. Matteprov på onsdag. Det skulle jag egentligen övat till idag, men jag hade varken ork, lust eller vilja att göra det, så jag struntade i det.
Istället har jag städat lite hos mina bebisar, sett på teve i sängen och ätit en bulle. Nu ska jag gå upp till sängen igen och se på Ullared. Klockan nio blir det film, och jag känner på mig att jag kommer gråta som ett litet barn.

Imorgon har jag iallfall sovmorgon. Det gillar jag!


Någonting tyngre än luft

Idag har jag och Mats varit ute och gått i det kalla vintervädret, sen gick vi in och åt macka, drack varm choklad och mös framför teven. Efter det gick vi upp på mitt rum och såg på en sjuuukt läskig film som heter Paranormal Activity. Det var verkligen så att man nästan grät. Till och med Mats blev rädd, och det mobbas jag lite för, eftersom han sa att han inte trodde på att han skulle bli rädd.
Nu har han åkt hem, och jag sitter alldeles ensam kvar framför datorn och gäspar typ, var tredje sekund. Länge leve söndagar!




Robins!

Två iskalla händer greppade min hals när jag kom på det. En känsla av rädsla, men också av en lättnad drog över mig. Att kanske, bara kanske kommer allt att bli bra igen, kanske, bara kanske kommer allt att bli bättre. Kanske, bara kanske kommer allt det onda att försvinna och kanske till och med ersättas med någonting bra? Jag tänkte på det, för- och nackdelar, fram och tillbaka. Tänk om det blir upptäckt. Tänk om någon hittar det. Jag var skräckslagen, men jag var berädd på att tala ut. Jag var redo att gråta ut hos någon. Jag skulle berätta allt jag någonsin gjort, eller tänkt göra mot mig själv.Jag hade förberätt mig hela dagen. Jag skulle släppa allt. Inga hemligheter. Börja om på nytt.  
När jag återigen var hemma var allt som vanligt. Ingen hade märkt något.
Ingenting skulle förändras..
Repeat, repeat, repeat..
Jag är besviken, och lättad.


Idag åkte vi till Malmö med klassen, 17.30, och såg på Robins! Det var verkligen riktigt bra. Babben Larsson och Anders och Måns var gäster, och i slutet badade Robin i ett badkar med gröt. Haha!
Inspelningen var färdig 20.50, och jag var i Ystad klockan 22.

För övrigt har jag blivit ägare till en skinnjacka för 1500:- plus frakt. Jag är fattig, men snygg!


If I’m not made for you, then why does my heart tell me that I am?

"..
She went down the stairs with a smile. She mumbled a quiet “hi” as she passed by the couch where we were lying. We looked away from the TV for a quick second, and we both answered with a quick “hi”.
She stopped and turned around.
- Oh, I only noticed one of you. She said with a smile.
I looked right at him, and I thought to myself. “Yeah.. That’s because we’ve become one person."
.."


if i'm not the one, then why does my hand fit right into yours?

Hela dagen har spenderats med Johannes i ett pyttelitet rum med en dator. Jag har redigerat våra intervjuer, med Johannes som ett fantastiskt stöd, från den dagen då vi gjorde gågatan osäkert med våran kamera och microfon. När dagen var över hade våra tre grupper fått ihop ett helt program, med mig som programledaren i tomteluva. Resultatet var fruktansvärt bra! Det var knappt så att man kunde tro att det var vi, sex personer + Herr Falk som hade fått ihop ett sådant fabulöst resultat! Det var nästan att man fick tårar i ögat av lycka.
Jag skulle vilja få tag på filmen och lägga upp den på bloggen, men det kan nog bli ganska svårt. Eller rättare sagt, välidigt svårt. Men att hålla tummen duger ju.
Vi fick sluta 14.30, eftersom att vi var färdiga. Då gick jag mot hemmakväll och köpte godis. Tjoho!

Om en timme sitter jag på tåget mot Tomelilla med Mats.
På torsdagkväll ska hela klassen till Malmö för att delta i inspelningen av Robins!
På torsdagkväll kan jag bli ägaren till en svart skinnjacka!
På torsdagkväll träffar jag min kära syster!

Veckan är kalas! Livet leker at the moment! Nu ska jag packa litta!


make it go away

min min mage är ledsen, min kropp är ledsen, mina ögon är ledsna. idag är just en sån dag när man skulle vilja krypa ner i sängen igen och inte gå upp förrän det är helg igen. men jag vill inte det. jag är inte sån.
jag mår bättre i skolan.

Väduren 20. mars - 19. april
Kom ihåg: Du skall inte vara rädd för att erkänna, att du har behov av assistans; vare sig det är privat eller på ditt jobb.


bara bort härifrån

de salta tårarna tränger igenom och fyller ögonen med vätska. det beror inte på den iskalla vinden, utan på den rivande känslan som finns i bröstet varje dag.


ibland blir det bara för mycket för mig

Jag och Bea har myst som fan hela helgen. Bland annat har vi ätit glass och sett på film.
Nu har jag hamnat hos Mats och vi har nyss varit och handlat julmust och chips. Om en timme ska vi se på Beck.
Nu ska jag byta strumpor bara för att det blev ett überstort hål i dem när vi var ute och gick.

Du är min sol när regnet faller

Idag är det fredag, jag är fortfarande fett pepp på helgen och snart har jag mediekunskap. Efter skolan ska jag till Beeeaaaa och vi ska leka lekar.
Jag saknar Mats übermycket och jag längtar till lördag.

puss och kram skumbanan!

Jag hade inte tvekat en sekund om du sa att jag kunde flyga

Jag är på sjukt bra humör! Imorgon ska jag till Bea. Vi ska busa jättemycket och sen ska jag sova över hos henne. På lördag ska jag till min älsklings Mats och sova hos honom.
Nu ska jag äta kyckling, pommes och vitlöksbröd.
Jag är fett med pepp och jag hoppas att det håller i sig!


livet har sina stunder, gör de oförglömliga.

Istället för att sitta hemma och sura och plugga hela kvällen så tänkte jag att jag tar och följer med pappa på lucian iallafall. Tilda var där, vi skrattade och åt lussebullar och delade pepparkakor som aldrig ville bli delade i tre delar. Sen kom tomten och delade ut godispåsar till små luciabarn och tomtar. Jag fick en påse också. Jag vann på lotto en gång också. Något trams till håret, men ändå. Det var ett reservnummer, eftersom att en vinst aldrig blev hämtad så drog de ett nytt nummer, vilket var mitt.
Kanske skvätte det lite tur på mig iallfall.





Bortom min kontroll

Skolan har varit helt okey, eftersom att engelskan blev inställd och istället gick klassen på ett informations-möte och mattelektionen blev utan lärare och ersattes med en äcklig kaka och massa skitsnack.
Snart ska jag och pappa åka och titta på småbarn när de går lucia, och äta massor med lussekatter. När jag kommer hem ska jag göra matte, sen ska jag gå och lägga mig och vila ut ordentligt, som ett trött litet barn.
Det är tungt när man går emot sig själv hela tiden.


Jag mot världen

Vaknade klockan sju, tänkte att jag kunde sova lite till, ställde om klockan. Klockan ringde, jag stängde av den och tänkte att jag skulle vila lite. Jo, visst. Jag vet hur jag är. Jag somnade igen och vaknade av en mardröm 1,5 timme senare.
Nu är jag i skolan. Det är svinkallt ute. Allt går emot mig. Jag vill hem.


vartannat för dig

och det är nu jag känner att jag hade gått sönder så mycket mer om jag inte hade haft honom.

Du får inte riva mina murar

December månad kunde faktiskt inte ha börjat bättre. Mediekunskap - Rörlig bild. Jag och Johannes var ute och gjorde ett reportage om vad folk tyckte om julen och hur de firade den. Vi förs som fan, kallt var det. Många oarbetsvilliga människor borde skämmas, vi fick springa tillbaka till skolan och hämta ett nytt batteri till kameran och det där stativet kunde köra upp sig själv där solen aldrig lyser. Johannes anföll folk med micken och ställde väldigt konstiga frågor och lyckades alltid få med micken i bild.
Men bortsett från det så var det fruktansvärt roligt.
Efter maten var det idrott och kickboxning som stod på schemat. Jag och Bea körde slut på varandra samtidigt som vi garvade ihjäl oss så roligt det var.
Efter skolan gick jag, Bea, Mick och Mirja till Arken och köpte två nya små guppisar till mig. Nu är de andra två inte lika rädda längre, och de har börjat äta på björkpinnen. That's wierd.


RSS 2.0